Provokatör Paludan: Beni o gazeteci teşvik etti

Güncelleme Tarihi:

Provokatör Paludan: Beni o gazeteci teşvik etti
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2023 07:00

Danimarkalı aşırı sağcı siyasetçi Rasmus Paludan’ın İsveç’teki Türk Büyükelçiliği’nin önünde Kuran-ı Kerim yakarak tüm Müslüman âleminin tepkisini çeken provokasyonunun yankıları sürüyor.

Haberin Devamı

Aşırı sağcı siyasetçi son olarak, Kuran yakma eyleminin kendi fikri olmadığını söyledi.

HEDEF TÜRKİYE İDİ

Daha önce yaptığı bir açıklamada eylemle amacının “Türkiye’ye gol atmak olduğunu ancak işlerin hayal ettiği gibi gitmediğini” söyleyen Paludan, İsveç Expressen gazetesine yaptığı açıklamada Kuran yakma eylemi için kendisini gazeteci Chang Frick’in yönlendirdiğini öne sürdü. Frick ise Paludan ile temas kurduğunu ancak Kuran yakma meselesini konuşmadıklarını iddia etti. İlk olarak Erdoğan’a karşı gösteri yapacak aktivistlerle temas kurduğunu söyleyen Frick, desteğini verdiği şeyin Müslümanları kışkırtmak değil, Türkiye’ye karşı bir protesto eylemi olduğunu söylediğini vurguladı. Frick, eylem için polise 320 İsveç Kronu (yaklaşık 600 TL) harç parasını ödemişti. Frick, Paludan’ın provokatif eyleminden ödemeyi yaptıktan sonra haberdar olduğunu iddia etti. Expressen’in haberinde ikilinin arasındaki mesajlaşmalara da yer verildi.

Haberin Devamı

Öte yandan dün İsveç gazetesi Aftonbladet’e konuşan Frick, eylemin İsveç’in NATO üyeliği sürecini zora soktuğu iddialarını reddederek “Eğer bu iş sadece benim polise harç yatırmamla zora girdiyse, aslında en başından beri sallantıdaydı demektir” ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!