Protestoculara tazminat davası

Güncelleme Tarihi:

Protestoculara tazminat davası
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 01, 2023 07:00

Havayolu şirketleri, düzenledikleri protesto gösterileri nedeniyle birçok uçuşun iptal edilmesine neden olan ‘Son Nesil’ iklim aktivistlerine tazminat davası açmaya hazırlanıyor.

Haberin Devamı

Almanya’da ellerini caddelere ve otoyollara yapıştırarak trafiği altüst eden iklim aktivistlerine karşı tepkiler artarken, havaalanlarında pistleri bloke ettikleri için uçuşlarını iptal etmek zorunda kalan bazı havayollarının tazminat davası açmaya hazırlandığı açıklandı. “Son Nesil” iklim aktivistlerinin 13 Temmuz’da Düsseldorf ve Hamburg havalimanlarında kendilerini piste yapıştırarak iniş kalkışları bloke etmeleri yüzünden uçuşlarını iptal etmek zorunda kalan Eurowings, Condor ve Tuifly şirketleri tazminat davası açmak için harekete geçti. Ayrıca Alman Hava Yolları Lufthansa, İsviçre Hava Yolları ve Avusturya Hava Yolları’nın da benzer girişimde bulunmayı planladığı belirtildi.

Protestoculara tazminat davası

Haberin Devamı

HAPİS TEHLİKESİ

Hamburg Havaalanı yetkilileri iptal edilen uçuşlar, uçamadıkları için iptal edilen oteller ve geri ödenen uçak biletlerinin parası nedeniyle tazminat miktarının milyonlarca Euro’yu bulmasını beklediklerini açıkladı. Öte yandan Düsseldorf Havaalanı yönetiminin de “Son Nesil” iklim aktivistleri hakkında “haneye tecavüz” ve “mala zarar verme” suçlamasıyla suç duyurusunda bulunulduğu açıklandı. Sadece Hamburg’da 48 uçuşun iptal edilmesine yol açan iklim aktivistlerinin para cezasının yanı sıra 10 yıla kadar hapis cezasına çarptırılabileceklerine işaret edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!