Peggy’yi de NSU mu öldürdü?

Güncelleme Tarihi:

Peggy’yi de NSU mu öldürdü
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2016 09:49

Almanya’da 15 yıl önce 9 yaşındayken kaybolan kız çocuğu Peggy Knobloch’u, sekizi Türk 10 kişinin katili neonazi terör örgütü NSU’nun elebaşı Uwe Böhnhardt mı öldürdü? Peggy’in iskeletinin altındaki kumaşta NSU’nun elebaşı Uwe Böhnhardt’ın DNA izleri tesadüf mü, cinayetin delili mi?

Haberin Devamı

Peggy’yi de NSU mu öldürdü

ALMANYA’nın en esrarengiz çocuk cinayetinin maktülü Peggy’nin iskeletinin altındaki küçük bir kumaş parçasında NSU elebaşılarından Uwe Böhnhardt’ın genetik parmak izi (DNA) bulundu. Haber perşembe akşamı yıldırım hızıyla yayıldı. Peggy cinayetini soruşturan Bayreuth Yüksek Savcılığı haberi doğruladı. Savcı Herbert Potzel, seri cinayetleri işleyen Böhnhardt’ın parmak izinin Peggy cinayetiyle bir bağlantısının olup olmadığını, ayrıntılı bir araştırmadan sonra açıklığa kavuşturabileceklerini söyledi. 

Federal Savcılık olaya el attı. NSU davasının kurban avukatları da harekete geçti. Avukat Mehmet Daimagüler, bu bulguyu mahkemeye delil önerisi olarak getireceklerini açıkladı. Daimagüler, NSU baş sanığı Beate Zschaepe’yi Peggy olayını aydınlatmak için ifade vermeye çağırdı ve “Bildiklerini söylesin” dedi.
Kurban yakınlarının avukatlarından Yavuz Narin, NSU çevresinde çocuklara cinsel tacizle ilgili çok suç olayı bulunduğuna işaret etti.

Haberin Devamı

AYAKKABI VE SU TABANCASI

Peggy’nin iskeletinin altındaki kumaş parçasında Uwe Böhnhardt’ın parmak izi bir tesadüf mü, yoksa cinayetle bağlantılı mı? Bu sorulara cevap vermek için henüz çok erken. Ancak bazı izler cinayetle bağlantılı olabileceği şüphesini uyandırıyor. Bu izler şöyle:
NSU terör çetesinin elebaşları Uwe Böhnhardt ile Uwe Mundlos, 4 Kasım 2011’de son banka soygununda yakayı ele verince, polise yakalanmamak için karavanı ateşe verip intihar etti. Karavanda 33 numara çocuk ayakkabısı, oyuncak ayı ve su tabancası bulundu. Savcılık bu eşyalara o zaman bir anlam veremedi. 33 numara ayakkabı, Peggy’nin ayakkabı numarası. Çetenin Zwickau’daki hücresinde çocuk pornosu videosu bulundu. Bu videoyla ilgili soruşturmayı Federal Savcılık 2013’te kapattı. Bunun yanında NSU çetesinin arkadaş çevresinde çok sayıda çocuklara ve gençlere yönelik cinsel tecavüz ve öldürme suçları var.
1993 yılında 9 yaşındaki çocuğa tecavüz edip öldürmekten yargılanan Enrico T. olayında Uwe Böhnhardt tanık olarak dinlendi. İkisi çok yakın arkadaş ve Enrico T., NSU davasında halen önemli biri. Çete üyelerinin en yakın arkadaşlarından Tino B. yine 60 olayda çocuk ve gençlere cinsel taciz suçlarından ceza giydi. Tino B., NSU davasının en önemli tanıkları arasında.
DNA izinin bulunması üzerine Federal savcılık çetenin ateşe verdiği karavanda Peggy’nin DNA izleri bulunmadığını açıkladı. Federal savcılığın, NSU’nun Peggy cinayetiyle bağlantısı olduğuna pek inanmıyor görünüyor. Ancak Bavyera asayiş şubesi olayı çok ciddiye alıyor.

Haberin Devamı

Peggy’yi de NSU mu öldürdü

AYDINLATAMADI AMA TERFİ ETTİ

Peggy cinayetinden o zaman 23 yaşında olan zihinsel engelli Ulvi Kulaç sorumlu tutuldu ve ömür boyu hapse mahkum oldu. Ulvi Kulaç 14 yıl psikiyatride yattıktan sonra mahkeme tarafından suçsuz bulunarak serbest bırakıldı. Ulvi Kulaç’a suçu yükleyen Peggy özel komisyonu Başkanı başkomiser Wolfgang Geier, başarılı olduğu gerekçesiyle seri cinayetleri aydınlatmak için kurulan Bosporus özel komisyonu başkanlığına getirildi. Geier seri cinayetleri aydınlatamadı.

OKULDAN DÖNERKEN KAYBOLMUŞTU

Peggy Knobloch, 7 Mayıs 2001 tarihinde okuldan evine dönerken kayboldu. Kaybolduğunda 9 yaşındaydı. Peggy’nin cesedi kaybolduktan 15 yıl sonra bir ormanda bulundu. Ama katili hala aranıyor. Almanya’nın en esrarengiz çocuk cinayeti Peggy olayı şöyle gelişti:
* Peggy kaybolduktan dört ay sonra o sırada 23 yaşında olan zihinsel engelli Ulvi Kulaç şüpheli olarak gözaltına alındı.
* 22 Ekim 2002’de polis Ulvi Kulaç suçunu itiraf etti dedi.
* 7 Ekim 2003’te Ulvi Kulaç yargılanmaya başlandı.
* 30 Nisan 2004’te Hof Eyalet Mahkemesi, suçu reddeden Ulvi Kulaç’ı cinayetten ömür boyu hapse mahkum etti.
* 17 Eylül 2010’da Ulvi Kulaç’la aynı psikiyatride yatan bir hasta, “Ulvi bana, ‘Polis suçu zorla bana kabul ettirdi’ dedi” diye bir açıklamayaptı.
* 4 Nisan 2013 Ulvi Kulaç’ın avukatı yeniden yargılama için başvurdu.
* 10 Nisan 2014’te Bayreuth Eyalet Mahkemesi davayı yeniden başlattı.
* Mart 2015’te Bayreuth Mahkemesi Ulvi’nin serbest bırakılmasına karar verdi.
* 2 Temmuz 2016’da bir mantar toplayıcısı, Peggy’nin kemiklerini, evine 15 kilometre mesafede ormanlık alanda buldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!