Patrikhaneden Rusya’ya çağrı: Ukraynalı çocukları geri verin

Güncelleme Tarihi:

Patrikhaneden Rusya’ya çağrı: Ukraynalı çocukları geri verin
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 09, 2023 07:00

İstanbul’da önceki akşam Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edilen Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski dün heyetiyle sabah 10.00’da Fener Rum Patrikhanesi’ne geldi.

Haberin Devamı

Patrik 1’inci Bartholomeus, kapıda karşıladığı Zelenski ve heyetiyle birlikte Aziz George Katedrali’ne geçerek burada yapılan ayine katıldı. Basın toplantısında konuşan Başpiskopos 1’inci Bartholomeus şunları söyledi:

ERDOĞAN’A MÜTEŞEKKİRİZ

“Sayın Cumhurbaşkanı Zelenski’nin memleketimize ve patrikhanemize bu yeni ziyaretini büyük bir memnuniyetle karşılıyoruz. Barışın bir an önce geri dönmesini temenni ettik. Bunun için biz din adamları olarak her zaman dua ediyoruz. Ve özellikle Rusya’ya götürülen Ukraynalı çocukların bir an önce memleketlerine dönmesini istedik. Bunun için dua ediyoruz. Rus Federasyonu hükümetinden bunu istiyoruz, rica ediyoruz. Çocuklar bir an önce memleketlerine, evlerine, annelerinin-babalarının yanına dönsünler... Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan’ın Ukrayna halkına verdiği destekten dolayı çok memnunuz. Türk vatandaşı olarak patrikhane olarak Cumhurbaşkanımıza müteşekkiriz. Sayın Cumhurbaşkanımız barışın yeniden tesis edilmesine büyük katkı sağlıyorlar.”

Haberin Devamı

Zelenski görüşme sonrası sosyal medya hesabından ziyarete ilişkin paylaştığı fotoğrafların altına şunları yazdı: “İstanbul’da Aziz George Katedrali’nde Ukrayna’daki savaş kurbanları için bir anma duası. Ekümenik Patrik Bartholomeos’a Ukrayna’ya ve Ukraynalılara manevi desteği için, tüm topraklarımız için, tüm halkımız için, barış duaları için teşekkür ediyorum.”

 

 

BAKMADAN GEÇME!