Paris'teki market saldırısında 15 kişiyi kurtaran Malili genç

Güncelleme Tarihi:

Paristeki market saldırısında 15 kişiyi kurtaran Malili genç
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2015 22:31

Fransa'da bir koşer marketteki rehine operasyonuyla ile ilgili ilginç detaylar ortaya çıktı. Malili bir Müslüman genç 15 kişiyi derin dondurucuda saklayarak kurtardı.

Haberin Devamı

Amedy Coulibaly adlı silahlı saldırganın Cuma günü bir Yahudi marketinde gerçekleştirdiği rehine eyleminde polis markete operasyon düzenledi ve saldırganla birlikte dört rehine hayatını kaybetti.

Operasyon sırasında markette çalışan Lassana Bathily isimli Müslüman bir genç, kendisi ile birlikte market bodrumuna kaçan aralarında bir bebeğin de bulunduğu yaklaşık 15 kişiyi market dondurucusuna saklayarak kurtardı. BFM Televizyonunun haberine göre Malili genç, dondurucunun fişini çekip bodrumun lambasını kapattıktan sonra içerideki insanlara sakin olmalarını ve orada beklemelerini söyledi. Ardından da yukarı çıktı.

Haberin Devamı

Dışarıda saldırganlardan biri olarak zannedilip gözaltına alınan genç 1.5 saat sonra serbest bırakıldı. Rehine eylemi sona erip saldırgan öldürüldükten sonra dondurucudan dışarı çıkan müşterilerin bazıları Bathily’in yanına geldi ve ona teşekkür etti.

Fransa'da durumun anlaşılmasından sonra 24 yaşındaki Lassana Bathily sosyal medyada kahraman ilan edildi.

Haberin Devamı

Saldırıyı düzenleyen Coulibaly de rehinelere ''Malili ve Müslüman'' olduğunu söylemişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!