Paris'te üst üste üç silahlı vaka

Güncelleme Tarihi:

Pariste üst üste üç silahlı vaka
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2013 17:29

Fransa'nın başkenti Paris, bu sabah birkaç saat içinde esrarengiz üç olaya tanıklık etti. Önce ülkenin en büyük gazetelerinden birine pompalı tüfeğiyle giren bir saldırgan, gazetenin girişindeki bir foto muhabiri ağır şekilde yaraladı. Bu ilk olaydan yaklaşık 90 dakika sonra Societe Generale bankasının genel merkezine dışarıdan yine tüfekle ateş açıldı. Bu ikinci olaydan çok kısa bir süre sonra da La Defense semtinde bir taksiye giren kimliği belirsiz bir kişi, taksiciyi tehdit edip kendini Champs Elysees'ye bıraktırdı. Polis, Liberation gazetesine saldıran kişinin, geçtiğimiz hafta BFM TV kanalına saldıran kişi olduğunu tespit etti. Ancak bugün peş peşe gerçekleşen üç olayın faili veya failleri hala belirsiz...

Haberin Devamı

Haber müdürü Fabrice Russelot, kimliği belirsiz bir kişinin gazetenin uzun girişinin ucundaki danışmaya yaklaştıktan sonra elindeki pompalı av silahı ile ateş açmaya başladığını ve tesadüfen girişte bulunan foto muhabirini boğazından yaraladığını açıkladı.

Durumu ağır olan foto muhabiri kaldırıldığı hastanede yaşam savaşı verirken, gazete çalışanları da büyük bir şok yaşıyor. Russelot, gazetecilere ortak bir açıklama yaptıktan sonra bir ‘psikolojik destek hücresi’ kurulacağını açıkladı. Yarım saat içinde gazete binasına gelen polis, saldırganın kimliğini belirlemek amacıyla tüm delilleri inceleyebilmek için yolu tümüyle kapatarak güvenlik çemberi kurdu.

'KURŞUN GEÇİRMEZ YELEKLİ BİR DENGESİZ'
Hürriyet’e bilgi veren Liberation çalışanları ise, saldırganın daha çok akli dengesi bozuk bir kişiye benzediğini belirterek, “Bir gazeteci arkadaşımız girerken saldırganı görmüş. Garip bir tip, üzerinde kurşun geçirmez yelek ve yeşil bir manto varmış. Kurşun geçirmez yeleğin üzerinde US Army yazıyormuş. Daha çok bir dengesiz havası varmış. İçeri giriyor ve gördüğü ilk kişiye ateş açıyor. Giriş kan gölüne dönmüş durumda. Cuma günü de benzer bir adam BFM TV’ye giderek iki gazeteciyi tehdit etmiş. Henüz bir bağlantı kurulmadı ama iki olayın da aynı kişi olabileceği ihtimali de var” dedi.

Haberin Devamı

Bir polis kaynağı, saldırganın hiçbir şey söylemeden ve hiçbir mesaj vermeden binadan ayrıldığı bilgisini verdi. Polis, gazeteye giriş-çıkışları bir süreliğine engellerken, olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı.

Gazeteye silahlı saldırı olayı, Fransız siyasetçileri de şoke etti. İçişleri Bakanı Manuel Valls ile Kültür ve İletişim Bakanı Aurelie Filipetti derhal gazete binasına giderken, İçişleri Bakanı Valls Cumhurbaşkanı François Hollande'ın talimatıyla saldırganın yakalanması için tüm imkanların seferber edildiğini söyledi. Saldırgan, polis helikopteriyle de aranıyor.

ÜÇ GÜN ÖNCE DE BENZER BİR OLAY
Geçtiğimiz cuma günü de Fransız televizyon kanalı BFM TV'nin Paris'teki binasına bir kişi girmiş, elindeki pompalı tüfeği doğrultup gazetenin yöneticilerinden birini "Bir dahaki sefere seni ıskalamayacağım" diyerek tehdit etmişti. İki olay arasında bağlantı olup olmadığını araştıran polis, kamera kayıtlarından BFM TV saldırganıyla Liberation saldırganının aynı kişi olduğunu tespit etti.

Pariste üst üste üç silahlı vaka

Haberin Devamı

'KORKUNÇ BİR DRAM'
Liberation gazetesinin yayın direktörü Nicolas Demorand, AFP ajansına yaptığı açıklamasında, "Korkunç bir dramın tanıklarıyız. Bir demokraside, akli dengesi ne olursa olsun bir kişi bir gazete binasına elinde tüfekle girebiliyorsa, bu çok ciddi bir durum demektir" şeklinde konuştu.

BANKA ÖNÜNDE PANİK
Paris'teki Societe Generale bankasının La Defense semtimdeki merkez binasının dışında da silahlı bir kişinin açtığı ateş paniğe neden oldu. Banka sözcüsü, olayda ölen ya da yaralanan olmadığını açıkladı.

TAKSİCİYİ KAÇIRDI
Bu iki olaydan kısa süre sonra ise yine Paris polisi bir otomobil sürücüsünden kısa bir süre önce rehin alındığına dair bir ihbar aldı. Gelen ihbara göre La Defense yakınlarında silahlı bir kişi, aracına bindiği taksi şoförünü tekdit ederek kendini Camps-Elysee'ye götürmesini istedi. Kimliği belirlenemeyen kişi, Champs-Elysees'ye geldiğinde şoföre zarar vermeden araçtan indi.

Haberin Devamı

AYNI HAKİ CEKET
Le Monde gazetesi Societe Generale binası önündeki saldırganın haki bir ceket giydiğini, yaralanan Liberation foto muhabirinin de aynı bilgiyi verdiğini duyurdu. Ancak bu iki olaydaki saldırganın da aynı kişi olup olmadığı henüz bilinmiyor. Üçüncü olaydaki saldırganla ilgili ise henüz bir bilgi yok.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!