Önce Zirndorf, ardından Mc Donald’s’ın önü ve son olarak Willy Brandt Meydanı..

Güncelleme Tarihi:

Önce Zirndorf, ardından Mc Donald’s’ın önü ve son olarak Willy Brandt Meydanı..
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 28, 2016 10:23

Önce Almanya’nın Nürnberg kenti yakınlarındaki Zirndorf kasabasında, siyah çantanın patladığı haberi geldi. Daha bu olayın nedeni anlaşılamadan Nürnberg’te Ausess meydanında Mc Donald’s önünde yine bir sahipsiz siyah çanta bulundu. Üçüncü siyah çanta Willy Brandt Meydanı’nda ortaya çıktı. Peş peşe üç şüpheli siyah çanta, tesadüf mü, terör örgütlerini bir taktiği mi sorularına yol açtı.

Haberin Devamı

NÜRNBERG yakınlarındaki sığınmacıların bulunduğu Zirndorf kasabasında, siyah bir çanta patladı. Polis çantayı kimlerin patlattığını bulamadan, bir sahipsiz siyah çanta paniği de Nürnberg’de güneyindeki Ausess Meydanı’ndaki metro içinde Mc Donald’s önüne yaşandı.

Önce Zirndorf, ardından Mc Donald’s’ın önü ve son olarak Willy Brandt Meydanı..

Paniğe tanık olan Muzaffer ve Aygül Gündoğdu ile Enes Gençalioğlu, yaşadıklarını DHA ’ya anlattı. Saat 13.00 sıralarında gazete almak için işlettiği lokantadan gazete almaya giden Aygül Gündoğdu, bir fast food lokantası önünde siyah bir çanta gördüğünü söyledi. Polisin bir saat sonra olay yerine geldiğini anlatan Gündoğdu, çevredeki iş yerlerinin boşaltıldığını, metro ve tramvay seferlerinin durdurulduğunu söyledi.

POLİS BİR SAAT SONRA GELDİ
Sahipsiz çantanın haber verilmesinin ardından bir saat sonra olay yerine gelen polis güvenlik tedbirleri aldı. Tüm giriş çıkışlar durduruldu. İş yerlerini terek eden çalışanlar saatlerce güvenli bir yerde bekletildi.

BİR TANE DAHA...
Yapılan kontrollerde lokantanın önüne bırakılan sahipsiz siyah çantanın içine birkaç parça eşya bulundu. Polis saat 18.00’e doğru polis güvenlik tedbirini kaldırdı. Polisin olay yerinden ayrılmasından sonra bu kez de, şehir merkezine bulunan Willy Brandt Meydanı’nda, başka bir siyah çantanın bulunduğu haberi geldi. Polis, burada da güvenlik tedbirleri aldı. Uzmanlar inceleme başlattı.
Ancak vatandaşlar, peş peşe üç siyah çantanın tesadüf mü, terör örgütlerinin bir taktiği mi olup olmadığını merak ediyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!