Ömer Güney: Ben PKK'nın kara kutusuyum

Güncelleme Tarihi:

Ömer Güney: Ben PKKnın kara kutusuyum
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2014 11:48

9 Ocak 2013 günü Paris'te öldürülen üç PKK'lı kadın cinayeti, Türkiye'de Ömer Güney'e ait olduğu iddia edilen bir ses kaydı çerçevesinde tartışılırken, Fransa'da bir başka açıdan ele alındı. Fransız Liberation gazetesinde bugün yayımlanan bir haberde, cinayetlerin bir numaralı şüphelisi Güney'in ifadesindeki detaylar yer aldı.

Haberin Devamı

Liberation'un haberine göre soruşturmayı yürüten yargı polisi ve soruşturma hakimi Jeanne Duye, Ömer Güney'in Fransa'daki Kürt çevrelere sızmış bir Türk ajan olduğu kanısında. Oysa Güney, kendisinin Kürt olmadığını söyleyen Duye'ye "Ben yüzde 100 Kürt'üm. Militanlarla aramdaki tek fark, onlar kalaşnikof taşıyor, ben belge" diye yanıt veriyor. Hatta Güney, PKK ile kendisi arasında hiçbir zaman üçüncü kişilerin olmadığını, hatta Fransa'nın bu "üçüncü kişi" olmayı çok istediğini söylüyor.

Ömer Güney'in Kurtlar Vadisi hayranı olduğu, üç hilalli yüzük taşıdığı iddialarını, Güney'in eski arkadaşlarının kendisi için 'sağ görüşlü bir kişidir' dediğini hatırlatan gazete, Güney'in Haziran 2012'de epilepsi krizleri yüzünden işinden ayrıldığını ve Aralık 2012'ye kadar aylık 900 euro para yardımıyla geçindiğini belirtiyor.. Liberation, Güney'in bu süre içinde dokuz defa Türkiye'ye gittiğini, dört yıldızlı otellerde konakladığını ve dairesindeki gardırobunun takım elbiselerle dolu olduğunu yazdı ve bu parayla tüm bunları nasıl karşılamış olabileceğini sorguluyor.

Haberin Devamı

16 Nisan 1982 Şarkışla doğumlu Ömer Güney'in kendisini PKK destekçisi olarak tanımladığını söyleyen gazete, Güney'in 8 Ocak 2013 tarihinde saat 04.23 ile 05.33 arasında Kürt derneğindeki 329 üyelik belgesinin fotoğrafını çektiğini ve bu konuyla ilgili soruşturma hakimiyle arasında şu konuşmanın geçtiğini aktarıyor:

-Neden bu fotoğrafları çektiniz?
-Dışarıya göndermek için.
-Nereye göndermek için?
-Ben emirleri dinlerim.
-Kimin emirlerini?
-Üstlerin.

Haberdeki detaylara göre Ömer Güney o gece bir dernek yetkilisinin kendisini aradığını ve polis baskını korkusuyla gecenin bir yarısı dosyaların fotoğraflarını çekmesini istediğini iddia ediyor ancak söz konusu telefon konuşmasıyla ilgili hiçbir iz bulunmuyor, üstelik Ömer Güney de bu yetkilinin ismini vermiyor.

Liberation'da yer alan detaylara göre suçsuzluğuna ve serbest kalacağına inanan Güney, Fransız adaletine inanmadığı için kimsenin ismini vermek istemiyor ve "Benim için psikoloğa ihtiyaç yok, ben PKK'nın kara kutusuyum" diyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!