Nüfuslarının yarısı sığınmacı oldu

Güncelleme Tarihi:

Nüfuslarının yarısı sığınmacı oldu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2017 16:36

Myanmar ordusu ve Budist çetelerin, Arakanlı Müslümanlara yönelik saldırısı devam ederken, uluslararası toplumun tepkisi cılız kalıyor. Yarım milyon Arakanlı, Bangladeş'e sığındı.

Haberin Devamı

Nüfuslarının yarısı sığınmacı oldu

BM, 25 Ağustos’ta Arakanlılara yönelik saldırıların başlamasından beri Bangladeş’e sığınan Arakanlı Müslümanların sayısının 500 bini aştığını açıkladı. Böylece Myanmar’daki toplam nüfusları 1.1 milyon Arakanlı Müslümanların yaklaşık yarısı evlerini terk etmiş ve sığınmacı konumuna düşmüş oldu.

Nüfuslarının yarısı sığınmacı oldu

BM ZİYARETİ ERTELENDİ

Uluslararası Af Örgütü de geçtiğimiz günlerde Arakan’da köylerin yakılmaya devam ettiğine dair görüntüler ve uydu çekimleri olduğunu açıklamıştı. BM’den bir heyetin bugün Arakan’daki durumu görmek için yapacağı ziyaret de gelecek haftaya ertelendi. BM ofisinden yapılan açıklamada Myanmar hükümetinin organize ettiği ziyaretin hava koşulları nedeniyle ertelendiği belirtildi. Uluslararası yardım kuruluşlarının bölgeye ulaşması Myanmar hükümeti tarafından büyük oranda engelleniyor. Arakan içinden haber alma konusunda da hükümet geniş çaplı kısıtlamalar uyguluyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!