NSU davası verilen dilekçelerle uzatılıyor

Güncelleme Tarihi:

NSU davası verilen dilekçelerle uzatılıyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 06, 2016 12:28

Almanya'da 2000-2007 yılları arasında 8’i Türk 10 kişiyi öldürmekle suçlanan Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) terör örgütü davasında verilen dilekçeler uzatılıyor.

Haberin Devamı

Kamuoyunda Neonazi cinayetleri olarak bilinen cinayetler serisinin sorumlusu tutulan Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) adlı aşırı sağcı terör örgütü, hakkında açılan davanın 259'uncu duruşması geride kaldı.

Davanın baş sanığı olarak yargılanan Beate Zschaepe ve örgüte yardım etmekle suçlanan Ralf Wohlleben, verdikleri çeşitli dilekçelerle, davanın daha da uzamasına neden oluyor. Son duruşmada Wohlleben'in avukatları, reddi hakim talebi hazırlamak amacıyla iki saat duruşmaya ara verdirip, aranın ardında bu taleplerinden vazgeçtiklerini ifade etti. 

Spiegel dergisi, art arda verilen dilekçelerle davanın sabote edilmeye çalışıldığı, bunun da davanın delil toplama aşamasının sonuna geldiğine işaret ettiği yorumunu yaptı.

Sanıklardan Wohlleben, yaklaşık dört yıldır örgüte yardım iddiasıyla gözaltında tutuluyor ve tutuksuz yargılanma talebi reddediliyor. Zschaepe ise örgüt üyesi olmakla suçlanıyor. Sekizi Türk olmak üzere 10 cinayet, iki bombalı saldırı ve 15 banka soygunu suçlaması yapılan NSU terör örgütünün iki üyesi Uwe Mundlos ve Uwe Böhnhardt ise ölü ele geçirilmişti. 

Haberin Devamı

Davada avukatı aracılığıyla suskunluğuna son veren Zschaepe, kendisine susması öğüdü vermekle suçladığı ilk üç avukat Wolfgang Heer'in, Wolfgang Stahl ve Anja Sturm'un görevden alınması için sürekli talepte bulunduğu, mahkemenin ise bunu reddettiği belirtildi. Buna karşılık baş hakim Manfred Götzl, Zschaepe'nin açıklamaları üzerine hazırladığı yeni sorularda örgüt hakkında daha fazla bilgi edinmeye çalışıyor. 

Aralık ayında Zschaepe'ye 54 soru yönelten baş hakim, Salı günkü duruşmada 39 soru daha sorarak davada sanık olarak yargılanan Andre E. hakkında bilgi toplamak istedi. E.'nin iki Uwe intihar ettikten sonra Zschaepe'ye yardım ettiği ifade ediliyor. Davada artık sona yaklaşıldığı dillendirilirken, kamuoyu verilecek kararları bekliyor.

BAKMADAN GEÇME!