Zschaepe mahkemeye mektup gönderdi

Güncelleme Tarihi:

Zschaepe mahkemeye mektup gönderdi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2015 10:42

Almanya'da 8'i Türk 10 kişiyi öldürmek, banka soymak ve bombalı saldırılarda bulunmakla suçlanan Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) terör örgütü üyesi olduğu gerekçesiyle yargılanan Beate Zschaepe, yargılandığı Münih Yüksek Eyalet Mahkemesi'ne mektup yazdı.

Haberin Devamı

Münih Yüksek Eyalet Mahkemesi'nde bir numaralı sanık olarak 2013 yılının Mayıs ayından beri duruşmalara çıkan Beate Zschaepe, mahkeme heyetine gönderdiği ve el yazısıyla yazdığı üç sayfalık mektubunda avukatlarına yönelik yeni ithamlarda ve suçlamalarda bulundu.

Zschape mektubunda, avukatlar Wolfgang Heer, Wolfgang Stahl ve Anja Sturm'u bilinçli olarak kendisine zarar verdiğini ileri sürerken, üç avukatın da mahkemede ifade vermesine saygı göstermediğini yazdı. 


ENGELLEDİLER


Zschaepe mahkemeye mektup gönderdi



Zschaepe avukatlarına, suskunluğuna son verip, konuşacağını, seri cinayetler ve Uwe Mundlos ile Uwe Böhnhardt ile ilişkisi hakkında bildiklerini söyleyeceğini anlattığında tepki gördüğünü belirtti. Ayrıca engellendiğini ileri süren Zschaepe “Bana böyle bir savunmanın hiçbir faydası olmaz dediler” sözlerine de  mektubunda yer verdi.

Zschaepe mahkemeye mektup gönderdi


Haberin Devamı


Dördüncü Avukatı Mathias Grasel'in duruşmada ifadesini okuduğu sırada diğer üç avukatın kendisini mimikleri ve davranışlarıyla aşağıladığını da yazan Zschaepe, avukatların bu tutumunu bilinçli olarak kendisine zarar vermek olarak değerlendirdiğini de belirtti.


Zschaepe, daha önce de mahkemeye üç avukatının azledilmesini istemişti. Avukatlar da müvekkili ile aralarında güven sorunu bulunduğunu belirterek mahkemeye başvurup davadan çekilmek istediklerini bildirmişti.

Mahkeme heyeti hem Zschaepe'nin hem de avukatların isteğini ret etmişti.



 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!