New York'ta kapsamlı yolsuzluk operasyonu

Güncelleme Tarihi:

New Yorkta kapsamlı yolsuzluk operasyonu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 2014 13:30

New York'ta sosyal yardım dolandırıcılığı iddiasıyla gözaltına alınan çok sayıda polis ve itfaiyeci arasında, 11 Eylül saldırılarında yardım çalışmalarına katılan polis ve itfaiyeciler de var.

Haberin Devamı

Savcılık geniş çaplı yolsuzluk soruşturması kapsamında 72 polis, 8 itfaiyeci ve 5 cezaevi görevlisi bulunduğunu açıkladı.

Gözaltına alınanların bazılarının 11 Eylül 2001 saldırılarında görev yaparken sakatlandıklarına dair sahte başvurularda bulundukları söyleniyor.

Soruşturmayla resmi kuruluşlara milyonlarca dolara mal olan yolsuzlukların ortaya çıkarıldığı kaydedildi.

Manhattan Bölge Savcısı Cyrus Vance, "Utanmazlık şok edici boyutlarda" diye konuştu.

Savcı Vance, "Gözaltına alınanların bir çoğu 11 Eylül'deki çalışmaları nedeniyle psikolojik rahatsızlıklar geçirdiklerini söyleyerek sosyal yardım sahtekarlığı yapmış. Böyleleri kendi canları ve güvenliklerini tehlikeye atarak kente hizmet edenlerin itibarını da lekeliyorlar" diye konuştu.

FOTOĞRAFLAR DELİL
Aralarında emekli bir polis memuru ile New York polis teşkilatı içinde engellilere danışmanlık yapan bir görevlinin de bulunduğu dört kişi Salı günü "büyük hırsızlık" suçlamasıyla mahkemeye çıkarıldı.

Haberin Devamı

Yolsuzluk operasyonunun elebaşları olmakla suçlanan dört kişi 1 milyon dolara varan kefaletle serbest bırakıldılar.
Yargı önüne çıkarılan kişiler eski polis ve itfaiye görevlilerine sosyal yardım alabilmek için nasıl sahte psikolojik sorunlar öne sürebilecekleri, yapılan testlerde engelli çıkabilmek için neler yapmaları gerektiği konusunda yol göstermek ve karşılığında on binlerce dolar almakla suçlanıyorlar.

Emekli bir polis memurunun doktorlara, panik atak geçirdiğini, evden çıkamadığını söyledikten sonra sosyal medyaya jet ski yaparken çekilmiş fotoğraflarını koymuş.

İnsanlarla ilişki kuramadığını söyleyerek sosyal yardım talep eden birinin ise, bir sokak festivalinde tezgah açıp satış yaptığı tespit edilmiş.

New Yorkta kapsamlı yolsuzluk operasyonu

BAKMADAN GEÇME!