Netanyahu'nun kararı İsraillileri çileden çıkardı! ABD ile kritik görüşme...

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2023 10:57

İsrail Başbakanı Netanyahu'nun Gazze'deki operasyonlarını genişleteceğini duyurması İsrailli rehine ailelerini çileden çıkarırken, Netanyahu'nun sırdaşı olarak bilinen Ron Dermer'ın ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan ve ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile bir araya geleceği öğrenildi. İsrail medyası son dönemde Gazze'deki sivil ölümler nedeni ile Tel Aviv'e baskıyı artıran ABD'nin İsrail'in Apache helikopter talebini reddettiğini yazdı.

Haberin Devamı

İsrail-Hamas savaşı 80 günü geride bıraktı. Tel Aviv yönetimi Gazze'deki operasyonların yoğunluğunu azaltması ve sivil ölümlerini azaltması için en yakın müttefiki ABD'nin, esirlerin serbest bırakılması için de rehine ailelerinin yoğun baskısı altında ancak İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu bu konuda geri adım atmayacak gibi görünüyor...

İSRAİL MECLİSİNDE GERGİN OTURUM: NETANYAHU'NUN KARARI ÇİLEDEN ÇIKARDI

İsrail parlamentosunda Gazze Şeridi’ndeki esirler için düzenlenen oturumda konuşan Netanyahu, Gazze'deki operasyonların genişletilerek devam edeceğini duyurdu ve 'uzun bir savaş olacak' dedi. Bu açıklama haftalardır sevdiklerinin eve dönmesini bekleyen rehine ailelerini kızdırdı.

Haberin Devamı

Netanyahu’nun konuşması sırasında meclisteki bir esir yakınının "Zamanımız yok" diye bağırması üzerine diğer esir yakınları da “Şimdi, şimdi, şimdi” sloganı atarak, Netanyahu’ya tepki gösterdi. Esir yakınları ayrıca, "Ya kardeşiniz olsaydı?" ve "Ya babanız olsaydı?" yazılı pankartlar açtı.

Netanyahu ise İsrailli esirleri evlerine geri getirmek için "her türlü çabayı" göstermelerine rağmen bunun başarılı olması için "askeri baskı" gerektiğini ifade ederek, "Mücadeleyi bırakmayacağız ancak zamana ihtiyacımız var" dedi.

Netanyahunun kararı İsraillileri çileden çıkardı ABD ile kritik görüşme...


ABD-İSRAİL ARASINDA KRİTİK GÖRÜŞME

Netanyahu'nun Gazze'deki operasyonu genişletme kararı bugün dünya basınının en önemli gündem maddelerinden biri oldu.

ABD'li yayın kuruluşu CNN, Netanyahu'nun 'uzun bir mücadele' sözü vermesinin ardından gerçekleştirilecek kritik bir görüşmeye dikkat çekti.

CNN'e konuşan ismi açıklanmayan bir kaynak, Netanyahu'nun yakın bir sırdaşı olarak bilinen, savaş kabinesi üyesi Ron Dermer'ın bu hafta Beyaz Saray ve Dışişleri Bakanlığı yetkilileriyle bir araya gelmesinin beklendiğini söyledi.

Haberin Devamı

Daha önce ABD'de büyükelçi olarak görev yapan Dermer'in Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve Kongre üyeleriyle bir araya gelmesi bekleniyor.

CNN kritik toplantının ABD'nin İsrail'e yoğun bir baskı uyguladığı döneme denk geldiğini işaret etti.

Netanyahunun kararı İsraillileri çileden çıkardı ABD ile kritik görüşme...


ABD'DEN İSRAİL'E RET

İsrailli haber kuruluşu Yedioth Ahronoth (Ynet) ise Washington'un Tel Aviv'in Apache helikopter talebini reddettiğini yazdı.

Ynet'in haberine göre İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, söz konusu talebi geçen hafta Tel Aviv'e giden ABD'li mevkidaşı Lloyd Austin ile görüşmesinde gündeme getirdi. Ancak Austin bu talebi reddetti.

Haberin Devamı

Gazete görüşmenin Gazze'deki sivil ölümleri ve derinleşen insani krizle ilgili kaygılarının arttığı bir dönemde yapıldığını vurguladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!