Müezzin kilisede ezan okuyacak

Güncelleme Tarihi:

Müezzin kilisede ezan okuyacak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2016 13:26

Almanya’nın Bremen kentinde Protestanlara bağlı Barış Kilisesi’nde 13 Kasım’da yapılacak müzikal ayine bir müezzin de katılacak ve ezan okuyacak.

Haberin Devamı

 

İNGİLİZ müzisyen Karl Jenkins tarafından bestelenen ‘The Armed Man’ isimli oratoryonun parçası olan ‘Allah-ü ekber’ dizeleri, ayine katılacak olan müezzin tarafından seslendirilecek. Proje kapsamında, kilisede 40’tan fazla yorumcu ilahiler seslendirecek. Ancak kilisede ezan okunacak olmasına pek çok kesimden tepki geldi. Ancak kilise müzisyeni Megumi Ishida-Hahn, bu tepkilere, “Biz yapmazsak nerede böyle bir etkinlik hayat bulabilir? Böyle bir etkinlik tam da burada gerçekleştirilmeli” karşılığını verdi.

DAHA ÖNCE BİRKAÇ KEZ DENENDİ ANCAK...

Berlin Katedrali’nde 2007 yılında yapılmak istenen bir etkinlik Berlin Katedrali Konseyi tarafından ‘ezanın bir kilisede okunması kabul edilemez’ denilerek iptal edilmişti. Proje, Bremen yakınlarındaki Rotenburg Protestan Kilisesi’nde de yaklaşık 10 yıl önce benzeri bir tartışma başlatmış, bir müezzinin kilisede ezan okumaması gerektiği yönündeki eleştiriler sonucu etkinlik yapılamamıştı.
Etkinliğin gerçekleştirilmesinden yana olanlar ise söz konusu bestenin ’yabancı olana duyulan korkuyu aşmaya yönelik karşılıklı saygının somutlaştırılmış bir biçimi’ olduğunu savunuyordu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!