Milyar dolarlık anlaşmalar Hollande'a darbeyi unutturdu

Güncelleme Tarihi:

Milyar dolarlık anlaşmalar Hollandea darbeyi unutturdu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2016 16:54

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, gerçekleştirdiği Mısır ziyaretinde, Mısır Devlet Başkanı Abdülfettah El Sisi ile milyarlarca dolarlık anlaşma imzaladı.

Haberin Devamı

Milyar dolarlık anlaşmalar Hollandea darbeyi unutturdu
Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, Lübnan, Mısır ve Ürdün’ü kapsayan Ortadoğu turu kapsamında gittiği Kahire'de Sisi ile bir araya geldi. 

Hollande ve Sisi, Devlet Başkanlığı İttihadiyye Sarayı'nda gerçekleşen görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.
Sisi tarafından büyük bir ilgi ile karşılanan Hollande, Mısır'la milyarlarca dolar tutarında 30 anlaşma imzaladı. Hollande'ın yaptığı bu anlaşmalar, Fransa'nın Mısır'da yaşanan insan hakları ihlalleri, diktatörlük ve darbeyi çabuk unuttuğu yönünde yorumları beraberinde getirdi.

Savunma, enerji, havacılık, altyapı, ulaşım, telekomünikasyon ve çevre sektörlerinin temsilcilerinden oluşan kalabalık bir heyetle Mısır’a gelen Hollande, Mısır ziyaretinin iki ülke arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi için önemli bir fırsat olduğunu ifade etti.

Haberin Devamı

Milyar dolarlık anlaşmalar Hollandea darbeyi unutturdu

Hollande ve Sisi, Mistral savaş gemilerinden, Rafale savaş uçaklarına, güneş enerjisinden, doğalgaza, telekomünikasyondan Metro’ya askeri ve sivil alanda birçok anlaşmaya imza attı.

Fransa, Mısır'la yaptığı 24 savaş uçağı ve savaş gemisi anlaşmaları ile bütçesine 5,2 milyar euro kattı. 16 helikopter ve yaklaşık bin mürettebat kapasiteli uçak gemileri üzerine anlaşma yapan Fransa, Mısır'da 400 kişilik ekibin eğitimini üstlendi.

Yapılan açıklamalarda Mısır ile Fransa arasındaki ticaret hacminin 2014-2015 yılında 3,2 milyar dolara ulaştığı ve Mısır’ın Fransa’nın en büyü ticari ortakları arasında yer aldığı belirtildi.

Hollande’nin ziyaretinde imzalanan diğer anlaşmalar ise, İskenderiye'de kanalizasyon arıtma merkezi, Ramses tramvay hattının modernizasyonu, elektrik santrali, Rüzgar enerjisi, modern ulaşım, yenilenebilir enerji, turizm, sanat ve bilim dallarına işbirliği, Paris'te Süveyş Kanalı fuarı organizasyonu, Mısır-Fransa kültürel işbirliği, Sina'da güneş enerjisi, doğalgaz, metro, elektrik transferinden oluştu.

Haberin Devamı

Muammer Elveren

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!