Merkel'in yaşadığı apartmana hırsız girmiş

Güncelleme Tarihi:

Merkelin yaşadığı apartmana hırsız girmiş
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2014 13:52

Almanya Başbakanı Angela Merkel'in başkent Berlin'de eşi Joachim Sauer ile oturduğu apartmana 2011 yılında hırsız girdiği ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Alman basınında yer alan haberlerde, Merkel'in yaşadığı Mitte ilçesinde bulunan apartmanın önünde polis memurları olmasına rağmen söz konusu binadaki bir daireye hırsız girdiği ifade edildi.

Berlin savcılığının 12 Temmuz 2011 tarihinde gerçekleşen olayı hâlâ soruşturduğu belirtildi.

Bir kişinin söz konusu tarihte apartmanda oturan ailesini ziyaret etmek istediğini ifade ettiği ve bunun üzerine polisin kimlik sormayarak bu kişiye binaya girme izni verdiği kaydedildi.

Berlin Savcılığı Sözcüsü Martin Steltner, hırsızın yasa dışı yollarla temin ettiği anahtarla daireye girdiğini ifade etti.

Kol saati, bir araç anahtarı, araç ruhsatı ve toplam 6 bin 500 euro nakit para çalan hırsızın evden çıkarken de apartman önünde görevli polislerin yanından geçerek uzaklaştığı belirtildi. Daha sonra hırsızın evden aldığı anahtarla da değeri yüksek olan bir aracı çaldığının ortaya çıktığı kaydedildi.

Haberin Devamı

Haberlerde, başka eyaletlerde de soygun gerçekleştiren hırsızın yakalandığı ve Schwerin kentindeki cezaevinde tutulduğu belirtildi.

Polise rağmen hırsızın Merkel'in apartmanına girmesi güvenlik önlemlerinin yeterli olup olmadığını gündeme getirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!