Merkel’in çantasında neler var

Güncelleme Tarihi:

Merkel’in   çantasında neler var
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2017 23:57

ALMANYA Başbakanı Angela Merkel, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra ilk kez yarın Ankara’yı ziyaret edecek.

Haberin Devamı

 Çalışma ziyaretinin akşamında Angela Merkel, Malta’da 28 AB üyesi ülkenin devlet ve hükümet başkanlarının mülteci sorununu ele alacağı AB zirvesine katılacak. Merkel bu ziyareti Almanya’da muhalefetin yoğun eleştirileri altında gerçekleştiriyor. Eylül ayında Almanya’da genel seçimler var. Eleştirilerde “Türkiye, mülteci sözleşmesini bozarsa, Merkel seçimi kaybeder” deniyor. Almanya Başbakanı Merkel’in sözcüsü Steffen Seibert, “Ziyareti, Türkiye’de yapılacak anayasa referandumunda Başbakan’ın herhangi bir konumuyla ilişkilendiren her türlü düşünce saçma” dedi. Merkel’in Cumhurbaşkanı Erdoğan’a destek olmak için geldiği yolunda eleştiriler söz konusuydu.

Almanya Başbakanı Merkel’in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’la görüşmesindeki konu başlıkları şöyle: Suriye, mülteci sözleşmesi, terörle mücadele, iki ülke istihbaratlarının işbirliğini derinleştirme ve ekonomik işbirliği. Türkiye’nin PKK’yla mücadelenin derinleştirilmesi yanında FETÖ’nün terör örgütü olarak üzerine gidilmesini gündeme getirmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

‘SIĞINMACI ASKERLER, YASALARA GÖRE İŞLEM GÖRECEK’

NATO üssünde görevli 40 civarında yüksek rütbeli Türk subayın Almanya’ya sığınma başvurusuyla ilgili önemli görüş farklılıkları var. Hükümet Sözcüsü Seibert, subayların sığınma başvurularının siyasi bir mesele olarak değil, iltica yasasına göre hukuki işlem göreceğini söyledi. Hükümetin küçük ortağı Hıristiyan Sosyal Birlik (CSU) Partisi’nin iç politika sözcüsü Stephan Meyer, “Bu askerlerin Türkiye’ye gönderilmemesi konusunda bizim hiç şüphemiz olmamalı” dedi. Almanya, subayların iadesi konusunda Türkiye ile gerilim yaşanmasından kaygılı.  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!