Merkel devam mı edecek

Güncelleme Tarihi:

Merkel devam mı edecek
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2015 21:19

ALMANYA’da genel seçimlere daha iki yıl var. Ama kimin başbakan adayı olacağı tartışmaları başladı. Başbakan Angela Merkel, 10 yıldır Almanya’yı yönetiyor.

Haberin Devamı

Büyük koalisyon ortağı Sosyal Demokrat Parti’den (SPD) Genel Başkan ve Başbakan Yardımcısı Sigmar Gabriel’in aday olacağı beklenirken, aynı partiden Schleswig Holstein eyalet Başbakanı Torsten Albig’in “Merkel çok iyi bir başbakan” açıklaması hesapları altüst etti. Albig’in ‘SPD gelecek seçimlerde başbakan adayı göstermesin’ önerisi partisi SPD’yi kızdırırken, Merkel’in 2017 seçimlerinde yeniden aday olacağı kamuoyuna sızdırıldı. Spiegel’in haberine göre Merkel 2017 seçimlerinde de başbakan adayı olmaya karar verdi.

2016’DA KARAR VERECEK

Angela Merkel, genel başkanı olduğu Hıristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) Genel Sekreteri Peter Tauber’in de hazır bulunduğu strateji toplantısında bu kararını ifade etti. 2017 seçimlerinde 63 yaşında ve 12 yıldır başbakan olacak Merkel’in bu durumda 2021 yılına kadar mı görevde kalmak istediği belli değil. Resmi olarak Merkel 2017’de başbakan adayı olacağına henüz karar vermedi ve bunu 2016 yılı başında açıklayacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!