Mağaradan önce güçsüzler çıktı

Güncelleme Tarihi:

Mağaradan önce güçsüzler çıktı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 2018 01:50

TAYLAND’da önceki gün dört çocuğun mahsur kaldıkları mağaradan kurtarılmasının ardından dün de diğer 8 çocuk ve antrenörlerini kurtarmak için zamana karşı yarış verildi. Yetkililer, önceki gün 4 çocuğun kurtarılmasının ardından dün de 4 çocuğun kurtarıldığını bildirdi. Mağara çıkışında ambulansa alınan çocuklar, buradan hastaneye götürülmek üzere helikoptere nakledildi.

Haberin Devamı

SAKİNLEŞTİRİCİ VERİLDİ

Mağaradaki oksijen seviyesinin kritik bir seviyeye düşmesinin ardından operasyon için düğmeye basılmıştı. Operasyona katılan Avustralyalı Dr. Richard Harris, çocukların durumuyla ilgili yaptığı değerlendirme sonucu önce güçsüzlerin çıkarılmasını, çünkü geride kalırlarsa hayatta kalamayabilecekleri uyarısında bulundu. Bunun üzerine Taylandlı yetkililer, önce güçlüleri çıkarma planını değiştirdiler. Ayrıca çocuklara dar kayalıkların arasından geçerken paniklememeleri ve talimatlara uymaları için sakinleştirici verildi, her birine iki dalgıç refakat etti. Çocuklara tam yüz maskesi takılırken oksijen tüpünün de profesyonel dalgıçlarca taşındığı aktarıldı.

TEHLİKELİ OPERASYON

Yaşları 11 ile 16 arasında değişen futbolcu 12 çocuk, antrenörleriyle birlikte Tham Luang mağarasında gezmeye gitmişti. Ancak aşırı yağışın mağazanın ağzını kapatması nedeniyle burada mahsur kalmışlardı. Çocuklar 10 gün sonra mağaranın 4 km içinde sağ olarak bulunmuştu. Çocukları kurtarmak için tam bir seferberlik ilan edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!