Macron’a Çavuşoğlu ve Çelik’ten tepki

Güncelleme Tarihi:

Macron’a Çavuşoğlu ve Çelik’ten tepki
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2018 00:12

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik, Fransız Le Point dergisini Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile ilgili kapağını basın özgürlüğü olarak niteleyen Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’u Twitter üzerinden eleştirdi.

Haberin Devamı

Çavuşoğlu, “Demokrasi sadece bir tarafın hakaret, küfür ve yalanlarını dayatması değil, diğer tarafın görüş ve hassasiyetini de dikkate almaktır. Bunun ötesi ikiyüzlülüktür” ifadelerini kullanarak, Fransa’daki Türk toplumunun sivil ve demokratik tepkisinin de buna yönelik olduğunun altını çizdi.

Çelik de, “Hiçbir yayıncılık değeri olmayan bir kara propaganda yöntemiyle nefret suçu işleyen bu dergiye Macron sahip çıkmış. Ve basın özgürlüğünden bahsetmiş. Nefret suçu ve aleni hakaret ne zamandan beri basın özgürlüğü oldu? Sayın Macron aynı üslubun, nefret dilinin ve kara propagandanın kendisi için kullanılmasını uygun buluyor mu” dedi.

Dergiye, Türkiye ve Fransa’da yaşayan Türkler tepki göstermiş, Avignon kentinde bir gazete bayisine asılan tanıtım afişi protestolar sonucu indirilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!