Macron: Yeni bir sayfa açmalıyız

Güncelleme Tarihi:

Macron: Yeni bir sayfa açmalıyız
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2018 08:30

Birinci Dünya Savaşı’nın sona ermesinin 100’üncü yılı vesilesiyle 48 ülkeden yüzlerce genç Almanya’nın başkenti Berlin’de “Gençler Barış İçin” toplantısında buluştu.

Haberin Devamı

Barışın nasıl sağlanacağı üzerine fikirlerin tartışıldığı toplantıda Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron gençlere seslendi. Steinmeier, “Bir daha savaş asla” sözünün tutulması için Avrupa’da yeniden büyüyen, zıvanadan çıkmış milliyetçiliğe karşı mücadeleye çağırdı. Milliyetçiliğin milyonlarca genci ve insanı ölüme götürdüğüne işaret eden Steinmeier, Avrupa’nın bu savaşlar sonucu “Bir daha savaş asla” dersini çıkardığını ve bu sözün tutulması için mücadele gerektiğini vurguladı.

MİLLİYETÇİLİK UYARISI

Macron ise gençleri açık ve ihtiraslı bir Avrupa’dan yana çalışmaya çağırdı. İki cumhurbaşkanı ardından Birinci Dünya Savaşı’nda hayatını kaybedenlerin anısına “Neu Wache” anıtına çelenk koydu. Daha sonra Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Federal Meclis’te duygusal bir konuşma yaptı. Alman Meclisi’nde ilk kez konuşan Macron, Almanya’ya “Avrupa’da yeniden gelişen milliyetçiliğe karşı Avrupa’yı beraberce krizlere daha dayanıklı yapalım” çağrısında bulundu. Macron, “Bugün yeni bir sayfa açmalıyız. Bunu Avrupa’ya borçluyuz” dedi.

Haberin Devamı
 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!