Macron Ukrayna’ya asker mi gönderecek? 'Kiev’e saldırıya müdahale ederiz'

Güncelleme Tarihi:

Macron Ukrayna’ya asker mi gönderecek Kiev’e saldırıya müdahale ederiz
Oluşturulma Tarihi: Mart 09, 2024 07:00

FRANSA Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, ülkedeki muhafelet parti liderleriyle bir araya geldiği toplantıda, Ukrayna’daki cepheleri gösteren haritalar üzerinden değerlendirmelerde bulunduğu; “Rus ordusunun Kiev veya Odessa’ya taarruz etmesi halinde Fransız ordusunun doğrudan müdahalede bulunmak zorunda kalabileceğini söylediği” iddia edildi.

Haberin Devamı

Toplantıyı katılanlar arasında yer alan Boyun Eğmeyen Fransa Partisi lideri Manudel Bompard, “Endişeli şekilde geldim, daha da endişeli şekilde ayrılıyorum” ifadesini kullanırken aşırı sağcı Ulusal Birlik Partisi’nden Jordan Bardella ise Macron’un Ukrayna’ya destek konusunda kırmızı çizgilerinin kalmadığını söylediğini aktardı. Öte yandan Fransa Savunma Bakanı Sebastien Lecornu, Fransız medyasına Ukrayna’ya askeri birlik göndermenin söz konusu olmadığını söyledi. Konuyla ilgili Moskova’dan henüz bir cevap gelmezken önceki gün Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, Macron’u Ukrayna’daki savaşa müdahelesini arttırmakla suçlamıştı.

UKRAYNA’DA TERHİS GÜNDEMİ

MÜHİMMAT eksikliği sebebiyle cephede zor zamanlar yaşayan ve cepheye yeni asker alımı stratejisini belirleyemeyen Ukrayna ordusunda bazı askerlerin terhis edileceği açıklandı. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Şubat 2022’de Rus işgalinin başlamasından önce orduya katılan ve hizmetlerini tamamlayan askerlerin terhis edilmesine izin veren bir kararnameyi imzaladı. Karardan kaç askerin etkileneceği belirtilmezken, sürecin nisan ayı sonuna kadar devam edeceği belirtildi.

 
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!