Libya’da tehlikeli restleşme

Güncelleme Tarihi:

Libya’da tehlikeli restleşme
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2013 01:29

Libya’da milis güçleri bir araya getirme çabaları devam ederken dün ordu ve Ensaru’ş Şeria güçleri arasında yaşanan çatışmada en az 9 kişi öldü, yaklaşık 50 kişi de yaralandı.

Haberin Devamı

Tansiyon, Bingazi’de devriye gezen ordu mensuplarına, Enser el Şeria karahgâhı yakınlarında ateş açılmasıyla yükseldi. Askerlerin yanıt vermesi üzerine bölge savaş alanına döndü.
Orduda teyakkuz ilan edilirken, kentteki tüm askeri personele, derhal bağlı bulundukları birimlere dönmeleri çağrısı yapıldı. Ensaru’ş Şeria, 2011’de Kaddafi’nin düşüşünün ardından ortaya çıkmış ve silahlı kanadı eski isyancılardan oluşan bir örgüt. Bazı yargı ve güvenlik mensuplarına karşı saldırılar düzenlemekle suçlanan örgüt, 11 Eylül 2012’de ABD’nin Bingazi Konsolosluğu’na düzenlenen ve ABD’nin Libya Büyükelçisi ile üç Amerikalının ölümüne neden olan saldırının da sorumlusu olarak görülüyor. Örgüt, bu suçlamaları reddediyor.

BİNGAZİ SOKAKLARINDAKİ SICAK ÇATIŞMALARDAN KARELER / FOTO GALERİ

Haberin Devamı

Tetiği kim çekti

Ensaru’ş Şeria’dan açıklama yapan Muhenned el-Uneyzi, çatışmayı başlatan taraf olmadıklarını savunarak “Askerler, 3 haftadır konuşlandığımız El-Bereke kontrol noktasına ateş açtı. Biz ateşe karşılık verdik” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!