Lammert’e göre büyük koalisyon olmayacak

Güncelleme Tarihi:

Lammert’e göre büyük koalisyon olmayacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2017 12:21

Almanya Federal Meclisi’nin eski Başkanı ve CDU’ya yakın Konrad Adenauer Vakfı’nın yeni Başkanı Norbert Lammert, olası büyük koalisyon ve Başbakan Angela Merkel’in adaylığı konusunda ilginç öngörülerde bulundu.

Haberin Devamı

UZUN yıllar Federal Meclis milletvekilliği ve meclis başkanlığı görevinde bulunduktan sonra 24 Eylül’de yapılan seçimlerde aktif siyasetten çekilen Norbert Lammert, Birlik Partileri CDU/CSU ile SPD’nin ortak hükümet kurmak için anlaşamayacağını düşünüyor. Lammert’in yakın çevresine 2018 yılında Almanya’da erken seçimin yapılacağını ve seçimlerde Başbakan Angela Merkel’in aday olamayacağı yönündeki fikirlerini de paylaştığı basında yer aldı. Lammert, konuyla ilgili Bild Gazetesine yaptığı açıklamada, “Şunu belirtmeliyim ki eğer sürekli büyük koalisyon kurulacak yönünde açıklamalar yapılıyorsa bu açıklama koalisyon kurulmaması içindir” diye konuştu.

Bild’e göre Lammert yakın çevresine “2018 yılında Almanya’da erken seçim yapılacak. Seçimlerde Başbakan Angela Merkel aday olamayacak” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!