KKTC’de sağ yeni liderini arıyor

Güncelleme Tarihi:

KKTC’de sağ yeni liderini arıyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2015 01:21

KKTC’de koalisyon hükümetinin küçük ortağı Ulusal Birlik Partisi’nde (UBP) ekim ayında yapılacak kurultayda sağın yeni lideri belirlenecek.

Haberin Devamı

Ülkede sağ siyasetin yeni lider adayı eski Maliye Bakanı Ersin Tatar, Türkiye’nin garantörlüğü ve Kıbrıslı Türklerin haklarının, Avrupai çözüm adı altında sulandırıldığını belirterek, “Girit de böyle kaybedildi. Görüştükleri çözüm planı, çözülme planı. Ben de hızlı ve hemen çözüm istiyorum ama Türkiye’nin dışlandığı bir çözüm değil, azınlık haklarıyla değil, Rumlarla eşit ortak olacağımız, adil bir çözüm” dedi. Tatar, kendi partisinin de küçük ortak olduğu hükümeti ve Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’yı sert bir dille eleştirdi.

TAVİZ ELEŞTİRİSİ

Akıncı’nın Türkiye’nin garantörlüğünü, sözcüsü aracılığıyla “tartışılabilir” ilan ettiğini, mülkiyet konusunda yarım asırdır devam eden müzakerelerde görülmedik ölçüde tavizler verildiğini ileri süren Tatar, “Genel olarak Türkiye ile ilgili her konuda, kilit noktaları tutmuş küçük bir azınlık Türkiye hakkında her türlü sözü söylüyor. Kıbrıs Türklerinin büyük çoğunluğu ise, büyük üzüntü ile gelişmeleri izliyor. Artık seyirci kalmayacağız” dedi. Kıbrıs ile Girit adası benzetmesi yapan Tatar, “Geçen yüzyılda Girit’in nüfusunun büyük bölümü Türk’tü. Araya Avrupa girdi. Önce iki toplumlu Girit oldu. Sonra Girit’teki Müslümanlar Anadolu’ya göç ettirildi. İkinci Girit olmamak için çok dikkatli olmalıyız” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!