Kızıldeniz’de tansiyon düşmüyor: ABD açıktan İran’ı suçladı

Güncelleme Tarihi:

Kızıldeniz’de tansiyon düşmüyor: ABD açıktan İran’ı suçladı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2023 07:00

ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM) Kızıldeniz’de devriye gezen bir ABD Donanması destroyerinin, “Yemen’deki Husi kontrolündeki bölgelerden füze fırlatan dört insansız hava uçağını düşürdüğünü” açıkladı.

Haberin Devamı

Açıklamada, “Güney Kızıldeniz’ndeki uluslararası nakliye yollarına fırlatılan 2 balistik füzenin devriye gezen USS Laboon savaş gemisi tarafından engellendiği belirtildi.

Öte yandan ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) ise Cumartesi günü Hindistan açıklarında Japonlara ait bir kimyasal tankerin vurulmasıyla ilgili doğrudan İran’ı suçladı. Pentagon, Suudi Arabistan’dan ham petrol  taşıyan “MV Chem Pluto” adlı tankerin Hindistan kıyılarından 370 km açıktayken İran’dan kalkan insansız hava araçlarıyla vurulduğu ve hasar aldığı kaydedildi. Bu açıklamayla Gazze savaşının başlamasından bu yana Pentagon, İran’ı gemi saldırılarıyla ilgili ilk kez açıkça suçlamış oldu. Tahran’dan konuyla ilgili açıklama gelmedi. İsrail’in Gazze saldırıları sona erene kadar ticari gemilere saldıracağını ilan eden Yemen’deki İran destekli isyancı Husilere karşı ABD öncülüğünde Kızıldeniz’de bir ortak görev gücü oluşturulmuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!