Kırım ve Rusya'yı birbirine bağlayan Kerç Köprüsü'nde peş peşe patlamalar... İlk görüntüler geldi

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 2023 08:49

Ukrayna savaşı son sürat devam ederken Rusya'dan gelen Haber dünyanın gündemine birinci sıradan giriş yaptı. Ukrayna Kırım işgalinin sembolü olan Kerç köprüsünde peş peşe patlamalar meydana geldi.

Haberin Devamı

Dünyanın gözü kulağı aylardır Ukrayna'dan gelen haberlerde.

Rusya Devlet Başkanı Putin'in emri ile geçtiğimiz yılın Şubat ayında başlayan savaş Ukrayna'nın doğu bölgelerinde son sürat devam ediyor.

Bir süredir Ukrayna ordusunun taarruzuna karşı savunma pozisyonuna geçen Rusya'dan gelen haber ise dünyanın gündemine birinci sıradan giriş yaptı.

Rusya ve Kırım'ı birbirine bağlayan Kerç Köprüsü'nde, bu gece yarısı arka arkaya patlamalar meydana geldi.

Kırım ve Rusyayı birbirine bağlayan Kerç Köprüsünde peş peşe patlamalar... İlk görüntüler geldi
Köprü Ekim 2022'de Ukrayna'nın hedefi olmuş, söz konusu saldırıda bir kamyonun infilak etmesi sonucu yakıt taşıyan trenin vagonlarında yangın çıkmış, 3 kişi hayatını kaybetmişti...

Haberin Devamı

Rus yetkililer yaptıkları açıklamada patlama olduğuna dair bir bilgiye yer vermedi ve yaşanan olayı 'acil durum olayı' olarak nitelendirdiler.

Aynı açıklamada söz konusu olay nedeniyle 2 kişinin hayatını kaybettiği ve bir çocuğun da yaralandığı bilgisine yer verildi.

Al Jazeera'da yer alan habere göre, yayalardan köprüyü kullanmamaları istendi.

Açıklama Ukrayna medyasının üst geçit boyunca patlamalar bildirdiğini yazmasından saatler sonra geldi. 

KREMLİN: İNSANSIZ HAVA ARAÇLARIYLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Kremlin Sarayı, Kırım Köprüsü’ndeki patlamanın Ukrayna tarafından deniz üstü insansız hava araçlarıyla gerçekleştirildiğini duyurdu. Ukrayna Güvenlik Servisi’nden (SBU) adı açıklanmayan bir kaynak, Kırım Köprüsü’ne SBU ve Ukrayna Deniz Kuvvetleri’nin ortak operasyonu sonucu saldırı düzenlendiğini söyledi.

Kırım ve Rusyayı birbirine bağlayan Kerç Köprüsünde peş peşe patlamalar... İlk görüntüler geldi
Saldırının neden olduğu hasar günün ilk saatlerinde net bir şekilde görüldü. Bölgeden ilk kareler sosyal medyada yayınlandı...

RUSYA ABD VE İNGİLTERE'Yİ SUÇLADI

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zakharova, Ukrayna'yı İngiltere ve ABD'nin de dahil olduğu köprü saldırısını gerçekleştirmekle suçladı.

Haberin Devamı

Zakharova, 'Bugün Kırım köprüsüne yapılan saldırı Kiev rejimi tarafından gerçekleştirilmiştir. Bu rejim teröristtir ve uluslararası bir organize suç örgütünün tüm özelliklerini taşır' dedi.

'Kararlar, Amerikan ve İngiliz istihbarat teşkilatları ve politikacılarının doğrudan katılımıyla Ukraynalı yetkililer ve ordu tarafından alınıyor' diyen Zakharova, ABD ve İngiltere'yi 'bir terör devlet yapılanmasının başında' olmak ile suçladı.”

Kırım ve Rusyayı birbirine bağlayan Kerç Köprüsünde peş peşe patlamalar... İlk görüntüler geldi
Saldırıya hedef olan köprü 2018 yılında Rusya Devlet Başkanı Putin tarafından açılmıştı...

Rus TASS haber ajansı, köprüdeki "acil durum" nedeniyle tren trafiğinin değişebileceğini söylerken, RIA devlet haber ajansı, polis memurlarının bölgedeki feribot seferlerinin de çalışmadığı konusunda sürücüleri uyardığını yazdı.

Haberin Devamı

Rusya, Kırım'ı 2014 yılında Ukrayna'dan ilhak etti, ancak yarımada uluslararası alanda Ukrayna topraklarının bir parçası olarak kabul ediliyor.

Kırım'ı Krasnodar'a bağlayan köprü, Ukrayna'da savaşan Rus askerlerine malzeme taşımak için hayati bir bağlantı görevi görüyor.

Söz konusu köprü Ukrayna tarafından Kırım'ın ilhakının sembolü olarak görülüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!