Kıbrıslı Rumlara da Türkiye vizesi kalkıyor

Güncelleme Tarihi:

Kıbrıslı Rumlara da Türkiye vizesi kalkıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2016 00:36

TÜRKİYE, AB üyesi ülke vatandaşlarının Türkiye’ye vizesiz seyahat edebilmeleri için vizeleri kaldırdı.

Haberin Devamı

Dün Resmi Gazete’de yayınlanan düzenleme, AB tarafının da Türk vatandaşlarına vize serbestisini onayladığı gün hayata geçecek. Türkiye’nin de AB üyesi ülkelerin tamamına vizeyi kaldırmasından Kıbrıs Rum Kesimi de yararlanacak. Ancak Türkiye, Kıbrıs Rum Kesimi’ni resmen tanımadığı ve diplomatik ilişkisi olmadığı için bu ülkeye ait pasaportlara hudut kapılarında Türkiye’ye giriş veya çıkış damgası vurmayacak.

PASAPORTA DEĞİL KÂĞIDA
Türkiye, Kıbrıs Rum Kesimi pasaportlarına, “Kimlikle giriş” muamelesi yapacak. Buna göra pasaport sayfalarına basılmayacak olan Türkiye Cumhuriyeti mührü, “Kimlik kartı ile seyahat edenler için hudut kapılarından giriş-çıkış formu” olarak adlandırılan küçük beyaz kâğıtlara basılacak. Türkiye’ye giriş yapan Rum Kesimi vatandaşlarının kişisel bilgileri pasaport polisince normal şekilde bilgisayara işlenecek. Halihazırda da Kıbrıs Rum vatandaşları, ayrı bir vize formuna damga vurularak ülkeye giriş yapabiliyordu.

Haberin Devamı


TANIMA ANLAMINA GELMEZ
Reuters’a konuşan bir Türk yetkili, her ne kadar Kıbrıslı Rumlar da vizesiz girişten yararlansa da bu Kıbrıs Rum Kesimi’nin tanındığı anlamına gelmediğini söyledi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!