KDK Başkanı Şeref Malkoç: İsrail Hitler’den çok çocuk öldürüyor

Güncelleme Tarihi:

KDK Başkanı Şeref Malkoç: İsrail Hitler’den çok çocuk öldürüyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2024 07:00

Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK) özel “Gazze Raporu” hazırladı.

Haberin Devamı

“Gazze: İnsanlığın Felaketi” özel raporu TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un katılımıyla KDK Başkanı Şeref Malkoç tarafından TBMM Tören Salonu’nda bugün kamuoyuna açıklanacak.

ACİL ATEŞKES ÇAĞRISI

Malkoç, Gazze raporu ile ilgili Hürriyet’e şöyle dedi: “Hitler, Yahudi kamplarında günde 127 Yahudi çocuğu öldürüyordu. Sene 2024. Bugün İsrailliler günde 139 çocuğu öldürüyor. KDK olarak bu raporu hazırlamayı insan hakları sorumluluğumuz gereği bir görev saydık. Bir defa daha acil ateşkes çağrısında bulunuyoruz.

KDK Başkanı Şeref Malkoç: İsrail Hitler’den çok çocuk öldürüyor

İSRAİL HESABINI VERMELİ

Binlerce masum sivilin ölmesine, yüz binlerce insanın yerinden edilmesine ve yaşadıkları yerlerin yaşanmaz hâle getirilmesine sebep olan eylemlerin faillerinin, işledikleri soykırım suçu da dâhil, insanlığa karşı suçların ve savaş suçlarının hesabını vermesi için uluslararası yargı mercilerinin gerekli soruşturmaları yürütmesi gerektiği beklentimizi bir kez daha ifade etmek isterim.”

Haberin Devamı

GAZZE İÇİN VİCDAN DİPLOMASİSİ

Malkoç, bu raporla “Vicdan diplomasisi” yoluyla Gazze’deki insanlık suçunun durdurulmasına katkı sağlamayı hedeflediklerini söyledi. Gazze için “Dünyanın en büyük hapishanesinden dünyanın en büyük çocuk mezarlığına” vurgusu yapılan, 365 sayfalık rapor, İsrail’in saldırılarına ilişkin tüm bilgi, belge ve görüntüler incelenerek hazırlandı. Raporun İngilizcesi Uluslararası Adalet Divanı ve Uluslararası Ceza Mahkemesi dahil insan hakları konusunda çalışan uluslararası kurum ve sivil toplum örgütlerine yollanacak.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!