Katar'daki Türk lokantasında patlama

Güncelleme Tarihi:

Katardaki Türk lokantasında patlama
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2014 12:13

Katar’ın başkenti Doha’da “Hala İstanbul” adlı Türk restoranının çatısındaki gaz tankının patlaması sonucu 12 kişi öldü, 31 kişi yaralandı. İlk belirlemelere göre, ölen ya da yaralananlar arasında Türk yok.

Haberin Devamı

DHA'nın haberine göre, Landmark Alışveriş Merkezi ve bir benzin istasyonu yakınlarındaki restoranda yaşanan patlama büyük tahribata neden oldu. Civar dükkan ve işyerlerinin camları kırıldı, araçlar büyük zarar gördü.

Katar İçişleri Bakanlığı, patlamada çoğu Arap ve Asyalı 12 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi. Bakanlık, yaralı sayısının ise 31 olduğunu belirtti.

Genelde Hatay civarından Türk vatandaşlarının çalıştığı restorandaki patlamanın ardından olay yerine giden bütün yolların kapatıldığı duyurulurken, yaralılar en yakın hastanelere kaldırıldı.

Katar resmi haber ajansı QNA'da yer alan habere göre, patlama sonrası çıkan yangın kontrol altına alındı. Patlamanın ardından Başbakan ve İçişleri Bakanı Şeyh Abdullah bin Nasır bin Halife Al Sani'nin olay yerinde incelemelerde bulunduğu belirtildi.

Haberin Devamı

Katardaki Türk lokantasında patlama

ANKARA’DAKİ GÖRÜŞMEDEN HEMEN SONRA
Patlama, Katar Dışişleri Bakanı Halid Bin Muhammed El Atiyye’nin Ankara’da Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile dün akşam yaptığı görüşmenin ardından yaşandı. Bundan dolayı patlamanın iki ülkeyi de hedef alan bir terör eylemi olup olmadığı sorusu gündeme geldi. Ancak Türkiye’nin Doha Büyükelçisi Ahmet Demirok, Katarlı yetkililerin patlamanın gaz sıkışmasından meydana geldiğini söylediklerini, kendisinin de terör eylemine ihtimal vermediğini bildirdi.

Katardaki Türk lokantasında patlama

İLK BELİRLEMELERE GÖRE TÜRK YOK
Hürriyet’e konuşan Büyükelçi Demirok, patlama sırasında lokanta kapalı olduğu için içeride kimsenin bulunmadığını, ölenlerin o sırada yoldan geçenler olduğunun tahmin edildiğini söyledi. Demirok, şunları anlattı:

“Patlama, Bülent Yılmaz isimli vatandaşımıza ait, fast-food tarzı yiyeceğin satıldığı İstanbul isimli küçük bir lokantada meydana gelmiş. Lokanta Doha kent merkezi dışında Landmark isimli bir AVM’de bulunuyor. Yakınında da bir benzin istasyonu var. Katarlı yetkililerin verdiği bilgiye göre, lokantada yerel saatle 10.15 sıralarındaki tüp dolumundan yaklaşık yarım saat sonra patlama meydana gelmiş. Doldurulan sanayi tüpü mü, yoksa lokanta içinde bir hazne mi onu bilmiyorum. Sahibi ile konuştum. Lokanta o sırada kapalı. Bu nedenle içinde çalışan yok. Katarlı yetkililer ölenlerin o esnada yoldan geçenler veya lokantanın yakınında bulunanlar olduğunu söylediler. İlk bilgilere göre aralarında Türk yok. Ancak yoldan geçenler arasında Türk var mı, ölenlerin uyrukları ne, tam olarak bilmiyoruz. Büyükelçilikten arkadaşlarımız olay yerinde. Ben bir terör saldırısına ihtimal vermiyorum. Çünkü terör eylemi yapacak olan, lokanta açık olduğunda gerçekleştirirdi. Katarlı uzmanlar da patlamanın gaz sıkışmasından meydana geldiğini söylediler. Olayla ilgili daha fazla bilgi edinmek isteyen vatandaşlarımız büyükelçiliğimize ait “http://www.doha.be.mfa.gov.tr” internet adresindeki telefon numaralarını arayabilirler.”

Haberin Devamı

Katardaki Türk lokantasında patlama

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!