Karnavalda taciz korkusu

Güncelleme Tarihi:

Karnavalda taciz korkusu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 2016 14:48

Yılbaşında yaşanan taciz olaylarının karnavalda tekrar etmemesi için Köln'de sıkı güvenlik önlemleri alınacak. 10 binden fazla mülteciye karnaval ile ilgili bilgi verildi. Karnavalda nasıl davranmaları gerektiğiyle ilgili broşürler hazırlandı.

Haberin Devamı

Almanya'nın en çılgın ve en renkli karnavalı Köln kentinde düzenleniyor. Ünlü karnaval geçidinin yapılacağı 8 Şubat Pazartesi günü, orjinal ve renkli kostümlü karnaval meraklıları sokakları işgal edecek. Karnavalda yılbaşında yaşanan taciz olaylarının tekrar etmemesi için Köln kentinde sıkı güvenlik önlemleri alındı.


2500 POLİS GÖREV YAPACAK

Karnaval boyunca 2 bin 500 sivil ve resmi polis görev yapacak. Bu sayı daha önceki karnavallarda yarı yarıyaydı. Ayrıca bu yıl karnaval organize komitesi, mültecilerin de festivale katılacağını göz önünde bulundurarak karnavalla ilgili bilgilendirme broşürleri dağıttı. 

Karnavalda taciz korkusu


Haberin Devamı

Broşürler sadece Köln kentinde değil, festivallerin yapılacağı diğer kentlerde de mültecilere polis tarafından dağıtıldı.

MÜLTECİLERE ANLATILDI 

Mültecileri festivalle ilgili bilgilendirmek için hazırlanan broşürlerde, 'kadınların sizi öpmesi, sizinle cinsel ilişkiye girmek istedikleri anlamına gelmez' gibi uyarılar yer alıyor. İngilizce, Fransızca, Almanca ve Arapça hazırlanan broşürlerde karnavalla ilgili detaylı bilgiler de yer alıyor.

Almanya'nın Köln kentinde gerçekleşen toplantılarla yaklaşık 10 bin mülteciye festivalle ilgili bilgi verildi. Bu toplantılarda festivalin tarihçesi ve içeriğiyle ilgili mülteciler bilgilendirilirken, festivalde nelerin yaşandığı ve nasıl davranılması gerektiği de detaylı olarak anlatıldı. Ayrıca sığınmacılara festivalde yaşanan çılgınlıklar ile ilgili bilgi de verildi.


Karnavalda taciz korkusu




Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!