İtalya'nın sınır dışı ettiği Ağca, İstanbul'da

Güncelleme Tarihi:

İtalyanın sınır dışı ettiği Ağca, İstanbulda
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2014 00:59

1981 yılında suikast düzenleyerek yaraladığı Katolik aleminin ruhani liderlerinden Papa 2. Jean Paul'ün Vatikan'daki mezarını ziyaret etmek üzere gittiği İtalya'da gözaltına alınan Mehmet Ali Ağca, İtalyan hükümeti tarafından sınırdışı edildi.

Haberin Devamı

Alitalia Havayolları'nın Roma - İstanbul seferini yapan 23.00 uçağı ile İstanbul'a gönderilen Ağca'nın avukatı Mustafa Demirbağ, Hürriyet'e konuştu. Avukat Demirbağ, "Müvekkilimle az önce telefonla konuştuk. İtalyan hükümetinin misafirpeverliğine teşekkür ediyor” dedi. 19 yıl boyunca İtalya'ya giriş yasağı konulan ve bu yasağı çiğnediği için sınır dışı edilen Ağca, saat 01.40'da dört polis eşliğinde Roma'dan İstanbul'a geldi.

İtalyanın sınır dışı ettiği Ağca, İstanbulda

Atatürk Havalimanı Pasaport Kontrol Büro Amirliği'nde sınır dışı işlemleri tamamlanan Ağca daha sonra avukatıyla birlikte havalimanından ayrıldı. Mehmet Ali Ağca, burada gazetecilerin sorularını yanıtsız bıraktı.

Mehmet Ali Ağca Papa'nın mezarına gitti

Haberin Devamı

İtalyanın sınır dışı ettiği Ağca, İstanbulda
Ağca, İtalya’ya nasıl gitti?

NEDEN SINIR DIŞI EDİLDİ?
Mehmet Ali Ağca, Papa suikastından sonra İtalya'da 19 yıl cezaevinde yatmış, 2000 yılında dönemin İtalya Cumhurbaşkanı tarafından affedilerek Türkiye'ye iade edilmişti. Ancak İtalya'nın tahliye şartlarından biri de, Ağca'ya cezaevinde yattığı süre kadar, yani 19 yıl boyunca İtalya'ya giriş yasağı konulmasıydı. Ağca bu yasağı çiğnediği için sınır dışı edildi.

İtalyanın sınır dışı ettiği Ağca, İstanbulda
Mehmet Ali Ağca İtalya'da gözaltına alındı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!