İsveç’ten sonra Danimarka da adım atacak... Kuran yakmaya yasal engel hazırlığı

Güncelleme Tarihi:

İsveç’ten sonra Danimarka da adım atacak... Kuran yakmaya yasal engel hazırlığı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 2023 07:00

İSVEÇ’in ardından sık sık Kuran yakma eylemleriyle gündeme gelen bir diğer ülke olan Danimarka, provokasyonların önüne geçmek için yasal düzenleme hazırlığında.

Haberin Devamı

Danimarka medyasına konuşan Dışişleri Bakanı Lars Lokke Rasmussen, Kopenhag hükümetinin “başka ülkelerle bu şekilde alay edilmesinin önüne geçmenin yollarını aramaya karar verdiğini” söyledi.

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA

Yalnızca önceki gün yabancı büyükelçilik binaları önünde 5 Kuran yakma olayına tanık olduklarını belirten Rasmussen,  pazartesi (bugün) için 7 Kuran yakma talebinin daha alındığını söyledi. Ülkenin Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada ise “Kuran yakma olayları öyle bir düzeye ulaştı ki Danimarka, kültürlere, dinlere ve geleneklere hakaret ve aşağılamayı kolaylaştıran bir ülke olarak görülüyor” ifadeleri yer aldı.

Danimarkalı aşırı sağcı politikacı Rasmus Paludan’ın Kuran yakmasıyla başlayan provokasyonların sonuncusu ülkenin başkenti Kopenhag’da gerçekleşmiş; Danske Patriote isimli İslam düşmanı bir grup, Türkiye büyükelçiliği önünde Kuran’a yönelik saldırıda bulunmuştu.

Haberin Devamı

İsveç’ten sonra Danimarka da adım atacak... Kuran yakmaya yasal engel hazırlığı
Ulf Kristersson

İSVEÇ SALDIRILAR İÇİN RUSYA’YI İŞARET ETTİ

- İSVEÇ Başbakanı Ulf Krissteron, ülkesinde peş peşe yaşanan Kuran yakma olaylarının arkasında Rusya’nın olabileceğini ima etti. Danimarka’nın Kuran’a saldırıları önlemek için yasal önlemler alacağını bildirmesinden saatler sonra Krissterson’un ofisinden de bir açıklama yapıldı. Kuran’a saldırılarla ilgili Danimarka hükümeti ile yakın diyalogda olunduğu belirtilen açıklamada “Şu anda İkinci Dünya Savaşı’ndan bu yana en ciddi güvenlik krizini yaşıyoruz ve İsveç söz konusu olduğunda, devletlerin ve devlet benzeri aktörlerin bu durumu aktif olarak kullandıklarının farkındayız” ifadeleri yer aldı.  Kristersson’un “devlet ve devlet benzeri aktörler” ifadeleriyle Rusya’ya işaret ettiği yorumları yapıldı. İsveç’in başkenti Stockholm’deki Türkiye büyükelçiliği önünde peş peşe yaşanan Kuran yakma olayları, Ankara’nın tepkisini çekmişti. Bu durum, İsveç’in Rusya’dan korunma amacıyla NATO’ya üye olma sürecini sekteye uğratmıştı. Geçen hafta İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Bilsström “Kuran’a saldırılara izin veren yasalarda düzenleme yapacaklarını” açıklamıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!