İranlı bakandan ABD’ye yanıt: ‘Mantık dışı ve ahmakça açıklamalar’

Güncelleme Tarihi:

İranlı bakandan ABD’ye yanıt: ‘Mantık dışı ve ahmakça açıklamalar’
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2018 00:40

İRAN Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, ABD’li mevkidaşı Mike Pompeo’nun açıklamalarının “mantık dışı” ve “cevap vermeye değmeyecek ahmakça sözler” olduğunu belirtti. İran devlet televizyonuna konuşan Zarif, “ABD siyaseti fitneci grupların baskısı altındadır” dedi.

Haberin Devamı

Nükleer anlaşmaya taraf ülkelerin (Rusya, Çin, İngiltere, Fransa ve Almanya) ABD heyeti olmaksızın görüşmelere başladığını dile getiren Zarif, ABD’nin önceki toplantılarda anlaşmanın uygulanmaması yönünde sürekli bahaneler üreterek sorun çıkarttığını öne sürdü.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, “İran halkının, ülkelerinin bu şekilde davranmasını sona erdirecek bir yol görmeleri durumunda o yolu tercih edeceğine güvencim tam” ifadesini kullanmıştı.

ABD’nin İran’a sunduğu 12 maddelik şartın yerine getirilmesinin imkânsız olmadığını belirten Pompeo, “Şartlarımızın uygulanmasının imkânsız olduğuna dair haberler gördüm. Biz kolay şartlar sunduk ve açık olmak gerekirse dünyadaki çoğu ülke bununla ilişki halinde” değerlendirmesini yaptı.

SADDAM GİBİ YENİLİRSİNİZ
Hürremşehr’in kurtuluşu münasebetiyle İran Meclisi’ne hitap eden Genelkurmay Başkanı Muhammed Bakıri, “Düşmanın (ABD) askeri gerilime ve İran ile savaşa cesareti yok, ancak İran ulusuna ekonomik ve psikolojik baskı uygulamaya çalışıyor” dedi.

Haberin Devamı

İran Devlet Muhafızları Ordusu da yaptığı açıklamada İran-Irak savaşını hatırlatarak Amerika’nın İran’a saldırması halinde tıpkı eski Irak lideri Saddam Hüseyin gibi yenilgiye uğratılacağını belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!