İran'ın Beyrut Büyükelçiliği'ne saldırı

Güncelleme Tarihi:

İranın Beyrut Büyükelçiliğine saldırı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2013 10:08

Lübnan'ın başkenti Beyrut'taki İran Büyükelçiliği'ni hedef alan çifte saldırıda en az 23 kişi hayatını kaybetti. Bazı kaynaklar ölü sayısının 32 olduğunu bildirdi. Yaklaşık 150 kişinin yaralandığı saldırıyı El Kaide bağlantılı Lübnanlı bir grup üstlendi.

Haberin Devamı

Lübnanlı yetkililer, güvenlik kameralarında, elçilik binasının duvarına doğru koşan birinin kendisini havaya uçurduğunun görüldüğünü söyledi.

Görüntüleri izleyen yetkililer, ikinci patlamanın ise elçiliğin iki blok yanındaki binanın önünde park halinde olan bomba yüklü aracın infilak etmesiyle gerçekleştiğini belirtti.

İRAN'IN BEYRUT BÜYÜKELÇİLİĞİ'NE SALDIRI / FOTO GALERİ

SALDIRININ ARDINDAN ÇEKİLEN GÖRÜNTÜLER / HÜRRİYET TV

Lübnan Sağlık Bakanlığı, Hizbullah'ın kalelerinden Bir Hassan mahallesindeki İran Büyükelçiliği yakınında meydana gelen şiddetli patlamalarda en az 23 kişinin öldüğünü açıkladı. AA muhabirinin hastane kaynaklarından aldığı bilgiye göre ise saldırılarda 32 kişi öldü.

Yaklaşık 150 kişinin de yaralandığı patlamaların ardından bölgeye çok sayıda ambulans ve itfaiye sevk edildi. Saldırılarda İran kültür ataşesi İbrahim Ensari'nin de öldüğü yönündeki iddialar teyit edilmezken, birçok yetkili İranlı diplomatın ağır yaralı olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

İRAN "İSRAİL" DEDİ AMA...
İran Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, saldırılardan İsrail sorumlu tutuldu. İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Merziye Afham, resmi haber ajansı IRNA'da yer alan açıklamasında, saldırıyı "İnsanlık dışı bir cinayet ve Siyonistlerin ve ajanlarının intikam girişimi" olarak tanımladı.

Ancak saldırıları, El Kaide bağlantılı Lübnanlı örgüt Abdullah Azzam Tugayları üstlendi. Örgüt, Twitter sayfasından yaptığı açıklamada, İran'ın Suriye'deki güçlerini çekmemesi ve Lübnan'daki mahkumların serbest bırakılmaması halinde Lübnan'daki eylemlerine devam edeceğini belirtti.

Saldırılar Esad rejimi tarafından kınandı. "Suriye, Lübnan ve Irak'a yönelik terör eylemlerinden petrol dolarlarının kokusu geliyor" ifadesi kullanan Suriye devlet televizyonu, Suudi Arabistan ve Katar'ı işaret etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!