'İngilizce önemini kaybetti, Fransızca konuşacağım'

Güncelleme Tarihi:

İngilizce önemini kaybetti, Fransızca konuşacağım
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2017 16:09

Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, İtalya'da katıldığı bir konferansta "İngilizce Avrupa'daki önemini kaybediyor" diyerek, konuşmasını Fransızca yaptı.

Haberin Devamı

İngiltere Başbakanı May: AB, genel seçimleri etkilemeye çalışıyorİngiltere Başbakanı Theresa May'in Avrupa Birliği (AB) ülkelerini İngiltere'de 8 Haziran'da yapılacak seçimleri etkilemeye çalışmakla suçlamasının ardından başlayan gerginlik devam ediyor. Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, İtalya'nın Floransa kentindeki bir AB konferansında gerçekleştirdiği konuşmasını Fransızca yaparak, bunun nedenini "Çünkü İngilizce Avrupa'daki önemini kaybediyor ve ayrıca Fransa'da da bir seçim var" şeklinde açıkladı. 

'AB İNGİLTERE'Yİ DEĞİL, İNGİLTERE AB'Yİ TERK ETTİ'

İngiltere'nin AB'den ayrılma kararını 'bir trajedi' diye tanımlayan Juncker, "İngiliz dostlarımızla adil bir şekilde müzakere edeceğiz ama AB'nin İngiltere'yi değil, İngiltere'nin AB'yi terk ettiğini unutmayalım. Bu ikisi arasında fark var" dedi. Fransa'da da bu pazar günü, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turu yapılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!