Hükümet ortağı SPD yeni göç yasası taslağı hazırladı

Güncelleme Tarihi:

Hükümet ortağı SPD yeni göç yasası taslağı hazırladı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2016 15:43

Almanya'da ‘göç yasası’ tartışması yeniden alevlendi. SPD, kalifiye iş gücü göçü için yeni bir göç yasası taslağı hazırladı.

Haberin Devamı

HÜKÜMET ortağı Sosyal Demokrat Parti (SPD), seçimlere bir yıl kala yeni bir göç yasası taslağıyla harekete geçti. Taslağı kamuoyuna açıklayan SPD Grup Başkanı Thomas Oppermann, ülkenin, kalifiye iş gücü göçüne ihtiyacı bulunduğuna dikkati çekti. Almanya’da insanların düzensiz göçten korku duyduğunu belirten Oppermann, bir göç yasasıyla devletin, ekonominin çıkarları doğrultusunda AB dışından genç ve iyi eğitimli iş gücü sağlanabileceğini söyledi.

SPD, yeni göç yasasıyla iltica yasasını değiştirmeyi değil, iltica yasasıyla iş gücü göçünü birbirinden ayırmayı planlıyor.

HER YIL 25 BİN İYİ EĞİTİMLİ ALINSIN

SPD’nin göç yasası taslağı Kanada'yı örnek alıyor. Almanya’da çalışmak isteyen yabancıların başvuruları, puan sistemine göre değerlendirilecek. Dil bilgileri, eğitim düzeyleri ve iş imkânı bu puan sistemiyle ölçülecek. Taslak, ilk adımda 25 bin iyi eğitimli insan alınmasını, her yıl bu sayının ekonominin ihtiyacına göre yeniden belirlenmesini öngörüyor.

Haberin Devamı

CDU: BAŞKA SORUNLAR VAR

Hıristiyan Demokrat Birlik (CDU) Genel Sekreteri Peter Tauber ise “Acil çözüm bekleyen başka sorunlar var” diyerek, göç yasasının şimdi güncel olmadığı mesajını verdi. İçişleri Bakanlığı sözcüsü de Almanya’nın ‘en modern göç düzenlemesine’ sahip olduğunu belirtti. Hükümetin küçük ortağı CSU ise ‘göç yasası’ talebini reddetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!