‘Hukuka bağlı kalmak önemli’

Güncelleme Tarihi:

‘Hukuka bağlı kalmak önemli’
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 2016 20:42

TÜRKİYE’deki darbe girişimi dünya genelinde kınamayla karşılanırken, sonrasında başlatılan gözaltılar endişeye yol açıyor.

Haberin Devamı

Resmi açıklamalarda Türkiye’nin istikrarının önemli olduğu belirtilirken ‘intikamcı ve keyfi‘ bir tutum içinde olunmaması uyarısı da yapılıyor.

Fransa: Dışişleri Bakanı Jean-Marc Ayrault, France 3 televizyon kanalına yaptığı açıklamada “Biz Türkiye’de hukukun üstünlüğünün hakkıyla uygulanmasını istiyoruz” diyerek Türkiye yönetimini dikkatli olunması konusunda uyardı. Ayrault, başarısız darbe girişiminin Erdoğan’ın muhaliflerini susturması için ‘açık bir çek’ olmadığını söyledi. Fransa Dışişleri Bakanı ayrıca durumun Türkiye’nin IŞİD ile mücadeledeki güvenilirliğini de sorguladığını öne sürdü.

Almanya: Bild am Sonntag gazetesine konuyla ilgili demeç veren Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier, bölgenin istikrarının Türkiye’nin iç politikasındaki istikrara ve demokratik Türkiye’ye bağlı olduğunu söyledi. Steinmeier, ‘Şimdi önemli olan ne’ sorusunu ise şöyle cevapladı: “Önemli olan şimdi Türkiye’de yeniden düzene ve istikrara dönmek. Türkiye’nin iç politikasındaki istikrarı sağlanmadan ve demokratik Türkiye olmadan bölgede istikrar düşünülemez. Ben darbeye kalkışan sorumluların hukuk önünde hesap vereceğini düşünüyorum. Hukuk kurallarına bağlılık Türkiye’de büyük önem taşıdığını her zaman
vurguluyoruz.”

Haberin Devamı

Almanya Adalet Bakanı Heiko Mass ise başarısız darbe girişiminin ardından Ankara’nın “intikam ve keyfiliğe” dayalı davranışlar içine girmemesi gerektiğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!