Hoş geldin qardaş

Güncelleme Tarihi:

Hoş geldin qardaş
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 2023 07:00

Azerbaycan’da aracına yüklediği yorganları Türkiye’ye ulaştırmaya çalıştığı anda çekilen fotoğrafla gönüllere taht kuran Server Beşirli (33), depremden etkilenen vatandaşlara destek vermek için Türkiye’ye geldi. Adıyaman’da depremzede vatandaşlara yardım eden Beşirli, “Evsizlik nedir, karda, soğukta kalmak nedir biliyoruz. O yüzden kardeş ülkenin yanında olmak istedik” dedi.

Haberin Devamı

Kahramanmaraş merkezli çifte depremin ardından Türkiye’ye yardım için Azerbaycan’da dev bir yardım kampanyası başlatıldı. Yüzlerce arama-kurtarma görevlisi enkazlardan hayat kurtarmak için Türkiye’ye geldi. Başkent Bakü’nün kuzeyindeki Ceylanbatan kasabasında yaşayan Server Beşirli de depremzedelere destek için akrabalarından ve köy halkından topladığı yorganları Türk ve Azerbaycan bayrağının dalgalandığı eski arabasının tavanına yükleyerek Bakü’ye doğru yola çıktı. Beşirli’nin yolda çekilen fotoğrafları deprem yardımlarının simge karelerinden biri haline geldi. Fotoğraflarının sosyal medyada paylaşılmasıyla milyonların gönlünde taht kuran Beşirli, bununla da yetinmeyerek bu kez çok sevdiği Türkiye’ye gelip yardım çalışmalarına bizzat katıldı.

Haberin Devamı

Hoş geldin qardaş

YARDIMLARI GÖTÜRÜRKEN FOTOĞRAFIMI ÇEKMİŞLER

Adıyaman’da gazetecilerin sorularını cevaplayan Server Beşirli şunları söyledi: “Kardeş ülkemizin başına gelen felaketi sosyal medyadan gördüm. Azerbaycan’da yardım kampanyası başlatılmıştı. Ben de elimden gelen yardımı yapmak istedim. Kuzenlerimle birlikte karar verdik, yardıma koştuk. Yatacak yorgan, döşek, yastık, giyim, çorap, ayakkabı, elimden ne geliyorsa aldım. Bakü’deki yardım kampanyası merkezine eşyaları götürürken yolda fotoğrafımı çekmişler. Kim çekti bilmiyorum. Ondan sonra böyle yayıldı.”

Hoş geldin qardaş

Depremzedelerin yardımına koşan Server Beşirli, çadır kurup erzak dağıtımına yardım ediyor.

EVSİZLİK NEDİR BİLİYORUM

- “1992 yılında Karabağ’da yaşıyorduk. Mecburen göçebe olduk. Çadırda kalıyorduk. Çadırdan evvel bir ağacın altına sığınmıştık. Daha küçüktük. Evsizlik nedir, karda, soğukta kalmak nedir biliyorum. Çadırda kalırken bize de yardım etmişlerdi. O yardımı, o acıyı biliyorduk. O yüzden kardeş ülkenin yanında olmak istedik. Elimden gelen yardımı yapmaya çalıştım. Malzemeleri yükledik, yardım merkezine götürdük. Oradan TIR ile yola çıktı. Türk şirketine yardım getirirken, Bakü’de Hüseyin Büyükfırat ile tanıştık. Ona deprem bölgesine gelerek yardım etmek istediğimi söyledim. Sağ olsun bizi getirdi. Çadır kurup erzak dağıtmaya yardım ediyorum burada. Binalar yok olmuş, insanlar çadırda kalıyor. Başımız sağ olsun.”

Haberin Devamı

ŞUŞA'DAN YARDIM

Yıkıcı deprem felaketinde ülkemize ilk yardım elini uzatan kardeş Azerbaycan, aradan iki hafta geçmesine rağmen Türkiye’ye gönderilmek üzere yardım toplamaya devam ediyor. Azerbaycan başkenti Bakü’nün yanı sıra Karabağ bölgesinde Şuşa şehri de yardım merkezlerinden biri oldu. Şehrin spor salonunda kurulan yardım toplama merkezine bölge halkının getirdiği tonlarca kışlık giyim ve battaniyeler, kolilere paketlenerek Kahramanmaraş’a gönderiliyor. Şuşa şehri 3 yıl önce Ermenistan ile Azerbaycan arasında 44 gün devam eden ikinci Karabağ savaşında ateşkes anlaşmasının imzalanmasına bir gün kala 8 Kasım 2020 günü Azerbaycan ordusu tarafından işgalden kurtarılmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!