Hessen’de vatandaşlık kampanyası

Güncelleme Tarihi:

Hessen’de vatandaşlık kampanyası
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2016 09:40

Almanya’nın Hessen Hükümeti, eyalette yaşayan 500 binin üzerindeki göçmeni, vatandaşlık başvurusuna teşvik etmek için kampanya düzenliyor. Hessen kampanya ile Alman vatandaşlığını çekici hale getirmek istiyor.

Haberin Devamı

Hessen’de vatandaşlık kampanyası
“HESSEN ve ben, uyar!” (Hessen und ich, das Passt) sloganıyla başlayan kampanya, afiş, broşür ve internet portalı (www.einbuergerung.hessen.de) gibi araçlarla mümkün olduğunca geniş kesimlere ulaşmayı hedefliyor. Hessen Sosyal İşler ve Entegrasyon Bakanı Stefan Grüttner, İçişleri Bakanı Peter Beutht ve Hessen Uyum ve Ayrımcılıkla Mücadele Sorumlusu Müsteşar Jo Dreiseitel, şu ortak çağrıyı yaptı:

“Hessen çok renkli ve dünyaya açık bir ülke, kökleri dünyanın dört yanında olan birçok insanın vatanı. Bütün insanlarımıza perspektifler sunmak, sürekli burada yaşayanlara siyasal ve toplumsal yaşama eşit haklarla katılımını mümkün kılmak bizim için çok önemli. Bunun yolu da vatandaşlıktan geçiyor. Bu nedenle burada uzun süredir yaşayan ve henüz Alman vatandaşlığına geçmemiş olanları, bu yolda teşvik etmek ve bilgilendirmek istiyoruz. Eğer siz de ‘Hessen ve ben, uyar!’ derseniz, seviniriz.”

Haberin Devamı

HERKESİ KUCAKLIYORUZ

Sosyal İşler ve Uyum Bakanlığı’nca yayınlanan ‘Entegrasyon Mektubu’nun yeni sayısında, kampanyayla ilgili açıklaması yayınlanan Uyum Sorumlusu Dreiseitel, “Gelecekte Alman vatandaşlığı için karar verenlerin sayısının artmasını istiyoruz. Koşulları yerine getiren vatandaşlığa geçebilir. Onları, ırk, din, köken farkı gözetilmeden kucaklıyoruz” dedi.
Nüfusu 6 milyonu aşan Hessen’de Alman vatandaşı olmayan 930 bin kişi yaşıyor. Bunların büyük bölümü Alman vatandaşlığına geçiş için, sekiz yıl ya da daha uzun süredir Almanya’da yaşama koşulunu yerine getiriyor. Hessen’de son yıllarda Alman vatandaşlığına geçen yabancı sayısı düştü. Geçen yıl 11 bin 845 kişi Alman uyruğunu aldı.

ALMAN VATANDAŞI OLMANIN AVANTAJLARI

* Almanya’da yapılacak yerel, eyalet, genel ve Avrupa seçimlerinde seçme ve seçilme hakkına sahip oluyorsunuz.
* Almanya ve diğer Avrupa Birliği ülkelerinde ikametgahınızı, mesleğinizi, işyerinizi özgürce seçebiliyorsunuz.
* Birçok ülkeye vize zorunluluğu olmadan seyahat edebiliyorsunuz.
* Başka ülke konsolosluklarında ve büyükelçiliklerinde halletmeniz gerekebilecek işlemlere gerek kalmıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!