Her yer direniş Her yer isyan

Güncelleme Tarihi:

Her yer direniş Her yer isyan
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2013 01:42

UKRAYNA Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç’in AB ile ortaklık anlaşmasını imzalamaktan son anda vazgeçmesi üzerine başkent Kiev’deki Maidan Nezalejnosti’de (Bağımsızlık Meydanı) toplanan göstericilere polisin önceki günün ilk saatlerinde yaptığı sert müdahale geri tepti.Başkanlık sarayına kepçeyle yürüyenler, İstanbul’da Gezi olayları sırasında Dolmabahçe’de kepçe kaçıran ve fenomen olan Davulcu Vedat’ı hatırlattı.

Haberin Devamı

Dün 300 bini aşkın Ukraynalı, mahkemenin toplantı yasağına rağmen meydana dönüp “Hükümet istifa” sloganları attı. Muhalefet “ulusal direniş komiteleri” kurarken, Yanukoviç’in sarayına kepçeyle saldıranları polis biber gazıyla durdurdu. Yanukoviç “Halkımıza karşı güç kullanılmasına yol açan olayları kınıyorum. Polise soruşturma açılacak. AB yolunda elimden geleni yapacağım” dedi. Kiev emniyet müdürü Viktor Koryak da istifa etti ama muhalifler tatmin olmuş değil. Rusya’ya yakın Yanukoviç’i 2004’te geçici de olsa deviren Turuncu Devrim’den bu yana en derin krizini yaşayan ülkede bugün olağanüstü hal (OHAL) ilan edilebilir. Muhalefete göre saraya saldıranlar, OHAL ilanı için zemin hazırlayan provokatörler.

UKRAYNA'DAKİ GÖSTERİLERDEN KORKUNÇ KARELER

UKRAYNA'DA GÖSTERİLER YASAĞA RAĞMEN DEVAM EDİYOR/ FOTOGALERİ

Haberin Devamı


FEMEN Paris'te Ukrayna Devlet Başkanı'nı protesto etti

Dünya çapında yaptıkları eylemlerle ses getiren Ukraynalı kadın aktivistler örgütü FEMEN, bu kez kendi ülkelerinin vatandaşlarına destek olmak için ayağa kalktı.

İNANILMAZ PROTESTODAN KARELER

Her yer direniş Her yer isyan


TAYLAND’DA ‘HALK DARBESİ’

Tayland’da da başbakanın istifası talebiyle yapılan protestolarda dokuzuncu güne giriliyor. Önceki akşam iki göstericinin öldürülmesi üzerine protestocular, “halk darbesi” ilan etti. Dün çok sayıda devlet kurumuna saldırılar düzenlendi. Sayıları 30 bini bulan göstericiler ülkenin en büyük televizyon kanalını bastı. Gösteriler nedeniyle dün bir dizi röportaj vermeyi planlayan Başbakan Yingluck Şinavatra’nın binadan kaçarak bilinmeyen bir yere sığınmak zorunda kaldığı öne sürüldü. Başkent Bangkok’un 8 ayrı bölgesinde polisle göstericiler arasında çatışma çıktı.


FRANSA

Her yer direniş Her yer isyan


Fransa'da vergi isyanı
FRANSA’da hükümetin, çevre dostu ticari ulaşımı desteklemek amacıyla ağır ticari araçların vergilendirilmesini öngören “eko-vergi” planına karşı gösteriler sürüyor.Birkaç kentte düzenlenen gösterilere, “Kırmızı Bereliler” olarak anılan hükümet karşıtı grup öncülük etti. Gösteriler, son dönemde hızla yükselen aşırı sağcıların gövde gösterisine dönüştü. İşsizliğe karşı da tüm ülkede eylemler yapıldı.


YUNANİSTAN

Her yer direniş Her yer isyan


Altın şafak tekrar sahnede
YUNANİSTAN’da ırkçı Altın Şafak partisi destekçileri, hapisteki liderleri Nikos Mikaloliakos ve iki milletvekilinin serbest bırakılması için önceki gece sokağa çıktı.Başkent Atina’daki meclis binası önünde düzenlenen gösteriye, ellerinde Yunan bayraklarıyla 2 bini aşkın kişi katıldı.


MISIR

Her yer direniş Her yer isyan

DARBE KARŞITLARI TAHRİR’E DÖNDÜ
Mısır’ın başkenti Kahire’de darbe karşıtı yüzlerce öğrenci, devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’ye destek için meydanlara döndü. Öğrenciler, geçen hafta ölen üniversiteli Muhammed Reda’nın fotoğraflarını taşıyarak Tahrir Meydanı’na yürüdü. Grup sert polis müdahalesi üzerine Tahrir’den çekildi. Bu arada referanduma sunulması onaylanan yeni anayasa taslağına göre anayasanın yürürlüğe girmesini izleyen 6 ay içinde seçimler yapılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!