Hamas son kozunu oynuyor! ABD ile rehinelerin kurtarılması için yapılan iki aşamalı gizli plan

Güncelleme Tarihi:

Hamas son kozunu oynuyor ABD ile rehinelerin kurtarılması için yapılan iki aşamalı gizli plan
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2023 10:39

Hamas'ın elinde tuttuğu rehinelerle Gazze'deki 'son kozunu' oynadığı ve serbest bırakılan rehineleri kamuoyuna mesaj vermek için özenle seçtiği konuşulurken, İsrail asıllı ABD'li iş adamı Moti Kahana'nın Beyaz Saray ile birlikte Gazze'deki rehinelerin serbest bırakılması için 'olağanüstü bir plan' üzerinde çalıştığı iddia edildi.

Haberin Devamı

7 Ekim'de başlayan Hamas-İsrail savaşı üçüncü haftasında devam ediyor. Tel Aviv yönetimi kara saldırısı için hazırlıklarına devam ederken, sürpriz saldırıya hazırlıksız yakalanan ve bundan yönetimi suçlu tutan İsrail halkının bir numaralı gündemi ise Hamas'ın esir aldığı rehineler.

İSRAİL SALDIRILARINI KÖRELTEBİLİR

Aralarında yabancıların da bulunduğu yaklaşık 200 kişilik grubun Gazze'de tutulduğu düşünülüyor. ABD Başkanı Joe Biden ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron gibi İsrail'i ziyaret eden ve destek veren dünya liderleri bile önceliğin rehinlerin kurtarılması olduğunu vurgularken analistler Hamas'ın rehine hamlesinin İsrail saldırılarını köreltebileceğini düşünüyor.

Günlerdir başlaması beklenen ancak bir türlü talimatın gelmediği kara saldırısının gecikmesinin önemli nedenlerinden birinin de rehineler olduğu düşünülüyor.

Hamas son kozunu oynuyor ABD ile rehinelerin kurtarılması için yapılan iki aşamalı gizli plan

HAMAS SON KOZUNU OYNAMAYA HAZIRLANIYOR:REHİNELER BASKI KURMAK İÇİN SEÇİLDİ

Haberin Devamı

İngiliz Telegraph gazetesine göre Hamas elindeki rehinelerle Gazze'de 'son kozunu' oynamaya hazırlanıyor.

Hamas'ın elinde tuttuğu rehinelerden şimdiye kadar bir anne ve kızının ve iki yaşlı kadının serbest bırakıldığına dikkat çeken gazete, serbest bırakılan rehinelerin İsrail'e baskı oluşturmak için özenle seçildiğini iddia ediyor.

Haberin Devamı


Hamas son kozunu oynuyor ABD ile rehinelerin kurtarılması için yapılan iki aşamalı gizli plan

ABD VE İSRAİL HALKINA VERİLEN İKİ MESAJ

Dikkat çeken analize göre, ilk serbest bırakılan rehinelerin ABD vatandaşı olması, İsrail'in müttefiklerine verilen bir mesaj: Kara harekatının durması için Tel-Aviv'e baskı kurarsanız yaklaşık 50 yabancı uyruklu rehine serbest bırakılabilir

Daha sonra serbest bırakılan iki yaşlı kadının İsrail vatandaşı olması ise doğrudan İsrail halkına bir mesaj: Hükümeti işgali durdurmaya ikna ederseniz, rehinleri canlı kurtarabilirsiniz.

HEPSİ TEK BİR YERDE SAKLANMIYOR

İsrail Ulusal Güvenlik Konseyi'nin eski başkanı Giora Eiland gazeteye yaptığı açıklamada bugün yaşanan rehine krizinin 1976'daki duruma kıyasla çok farklı olduğunu belirtti ve "Muhtemelen tek bir yerde değiller. Nerede olduklarına dair ciddi bir istihbarat girişimi var ancak bu sorunun tek çözümü olmayacak gibi görünüyor. Muhtemelen rehinelere karşılık mahkumların takas edildiği bir müzakere olacak." dedi.

Hamas son kozunu oynuyor ABD ile rehinelerin kurtarılması için yapılan iki aşamalı gizli plan


Haberin Devamı

ABD İLE HAZIRLANAN İKİ AŞAMALI PLAN

Jewish News ise rehinelerle ilgili çok daha çarpıcı bir iddia ortaya attı ve Gazze'deki tüm esirlerin iki aşamalı bir plan kapsamında serbest bırakılacağını iddia etti.

Jewish News'e göre, İsrail asıllı ABD'li iş adamı Moti Kahana, Beyaz Saray ile birlikte Gazze'deki rehinelerin serbest bırakılması için 'olağanüstü bir plan' üzerinde çalışıyor.

KATAR'DA GÖRÜŞECEKLER! HAMAS LİDERLERİNE SERBEST GEÇİŞ HAKKI

Planın Gazze'ye 'sivillerin kullanımı' için insani yardım malzemeleri gönderilmesini içerdiğini iddia eden gazete, 7 Ekim'de İsrail sınırını geçmeyen ve saldırıya karışmayan Hamas liderlerine ve ailelerine 'serbest geçiş hakkı' verileceğini iddia etti.

Hamas son kozunu oynuyor ABD ile rehinelerin kurtarılması için yapılan iki aşamalı gizli plan


Haberin Devamı

Anlaşma kapsamında sadece 7 Ekim'de rehin alınan esirlerin değil, 2014'ten bu yana Hamas tarafından tutulan iki İsraillinin ve iki İsrail askerinin cansız bedeninin de iade edileceği belirtiliyor.

Gazeteye göre planla ilgili ayrıntılar Katar'da Hamas liderleriyle kararlaştırılacak. Ancak görüşmenin tarihi belli değil.

İsrail hükümeti söz konusu planla ilgili bilgi sahibi olduğuna yönelik iddiaları reddetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!