Halep’te yine bebekler ölüyor

Güncelleme Tarihi:

Halep’te yine bebekler ölüyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 23, 2016 22:37

SURİYE’de Kurban Bayramı boyunca süren ateşkesin hafta başında uzatılmamasını Esad rejiminin Halep kentine yönelik önceki gece başlattığını duyurduğu yeni saldırı harekâtı izledi.

Haberin Devamı

Önceki gece ve dün süren bombardımanda aralarında bebek ve çocukların da bulunduğu en az 70 kişi öldü. Rejim güçlerinin kuşattığı kentin doğusunda 250 bin kişi yaşıyor ve burası muhaliflerin denetiminde bulunuyor. İngiliz Reuters’ın haberine göre dün bir Suriyeli askeri kaynak, Halep şehrinin muhaliflerin elindeki kesimlerine kara taarruzuna hazırlık çerçevesinde kapsamlı bir hava ve topçu saldırısı gerçekleştirildiğini, bombardımanın bir süre daha devam edebileceğini bildirdi.

‘EN AZ 70 KİŞİ ÖLDÜ’

Perşembe geç saatte Halep’e yönelik kapsamlı harekâtın rejim tarafından duyurulmasından saatler sonra Şam yönetiminin savaş uçakları şiddetli bombardımana başladı. Halep’in doğusunda görevli sivil savunma servisinin başkanı Ammar al Selmo Reuters’a yaptığı açıklamada Rus olarak tanımladığı beş savaş uçağı gördüğünü söyledi. Selmo, bombardımanın dün yerel saatle sabah 06.00’da yeniden başladığını söyleyerek, “Şu an olan imhadır” dedi. Başkan, dün sabah başlayan ve gün içinde devam eden bombardımanlarda en az 70 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. En az 40 bina daha oturulmaz hale gelirken, halk enkaz altında kalanları kurtarmaya çalıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!