Halep'te keskin nişancılara otobüslü önlem

Güncelleme Tarihi:

Halepte keskin nişancılara otobüslü önlem
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 2015 10:29

Suriye'nin Halep kentinde çekilen bir kare, rejim güçlerinin saldırılarından korunmak isteyen sivillerin ve muhaliflerin aldığı önlemlerin ne boyutlara vardığını gözler önüne serdi.

Haberin Devamı

Keskin nişancılara ve kentteki yoğun çatışmalarda seken kurşunlara hedef olmak istemeyen Suriyelilerin, üç yolcu otobüsünü dik konuma getirerek kendilerini koruma altına aldığı görüldü.

Suriye'nin en büyük ikinci kenti olan Halep'te, şehrin kuzeyi büyük oranda Esad güçlerinin kontrolünde. Kentin güneyini ise muhalifler kontrol ediyor.

İKİ KÖY IŞİD'DEN GERİ ALINDI

Kente yönelik IŞİD tehdidi de sürüyor. Son olarak Suriye'de muhaliflerin çatı kuruluşu Şam Cephesi'nin Halep kırsalındaki Fafin bölgesinde iki köyü terör örgütü IŞİD’den geri aldığı iddia edildi.

Şam Cephesi birliği komutanı Ebu Aziz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, IŞİD'in, muhaliflerin geçtiğimiz günlerde Handarat bölgesindeki operasyonlarını fırsat bilerek Halep'in kuzeyine doğru ilerlediğini ve Fafin'e bağlı Karamil ile Gırnata köylerini ele geçirdiğini hatırlattı. Örgütün bölgedeki piyade okulunu kuşatma altına aldığını ve Özgür Suriye Ordusu'nun yardım koridorunu da kestiğini belirten Ebu Aziz, günler sonra yapılan büyük bir operasyonla köylerin geri alındığını ifade etti.

Haberin Devamı

Ebu Aziz, çarpışmalar sırasında 17 örgüt militanının öldürüldüğünü, Şam Cephesi'nden ise bir kişinin yaşamını yitirdiğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!