Güney Kore'den Ukrayna'ya devasa cephane sevkiyatı

Güncelleme Tarihi:

Güney Koreden Ukraynaya devasa cephane sevkiyatı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2022 15:08

Güney Kore’nin Ukrayna savaşına dair gizli anlaşması ortaya çıktı. ABD ve Güney Kore arasında imzalanan gizli anlaşma ile Ukrayna Ordusu’na yapılacak yardımın büyüklüğü dikkat çekti.

Haberin Devamı

Seul ve Washington arasında gizli bir silah anlaşması yoluyla Ukrayna kuvvetlerine yönelik gönderilecek devasa cephanelik, savaş gündeminde yerini aldı.

Wall Street Journal’in haberine göre Güney Kore tarafından sağlanacak cephane ve silahlar ABD'li yetkililerce Ukrayna’ya gönderilecek. Ağustos ayında, ABD'nin 155 mm'lik top mermisi stoku azaldığının belirtildiği haberde Güney Kore ile büyük çağlı gizli bir anlaşmanın yapıldığı söylendi.

Anlaşmaya göre Güney Kore, Ukrayna’ya gönderilmesi için ABD’ye 100 bin adet 155mm topçu mermisi gönderecek.

ABD ANLAŞMAYI DOĞRULADI

Güney Kore Savunma Bakanlığı yaptığı açıklamada, Güney Koreli bir şirketin ABD Ordusu’nun 155 mm top mermisi stokunu desteklemek için ABD’li yetkililerle görüştüğünü belirtti. Bir Pentagon sözcüsü ise, ABD'nin mühimmat için Güney Kore sanayi üssüyle görüşmeler yaptığını doğruladı.

Haberin Devamı

Beyaz Saray geçtiğimiz günlerde, Kuzey Kore'nin Rusya'ya top mermisi sağladığını ve iki Asya ülkesinden karşıt güçler tarafından kullanılacak silahlanma için olağandışı bir zemin hazırladığını duyurmuştu.

Güney Koreden Ukraynaya devasa cephane sevkiyatı

GÜNEY KORE İÇİN TEHDİT OLUŞTURMUYOR

ABD'li yetkililer, Güney Kore'nin Ukrayna'ya kendi topçu mühimmatını gönderiyor olmasının, Kuzey Kore ile gerilim yoğunlaşsa bile askeri hazırlığa zarar vermeyeceğinin altını çiziyor. Askeri uzmanlar Güney Kore'nin kendi roket gücü de dahil olmak üzere Kuzey Kore topçu tehdide yanıt verecek bir dizi sisteme sahip olduğu kaydedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!