G-7’den talep çok beklenti ise az

Güncelleme Tarihi:

G-7’den talep çok beklenti ise az
Oluşturulma Tarihi: Haziran 26, 2022 07:00

Dünyanın en zengin 7 ekonomisinin liderleri dönem başkanı Almanya’da toplanıyor. Liderler Bavyera Alpleri’ndeki Elmau Şatosu’nda bir araya gelmeden dün yakınlardaki Münih kentinde protesto eylemleri başladı.

Haberin Devamı

Ukrayna savaşı, enerji ve gıda krizi ile küresel ısınmanın tüm dünyayı etkilediği bir dönemde bir araya gelen liderler salı gününe kadar sürecek toplantılarda sorunlara çare arıyacak. Almanya Başbakanı Olaf Scholz’un ev sahibi olduğu zirveye ABD Başkanı Joe Biden’ın yanı sıra Fransa, İngiltere, İtalya, Kanada ve Japonya liderleri katılıyor.

EYLEMLER BAŞLADI

15 ayrı örgütten yaklaşık 20 bin eylemcinin protestolarda yer alması bekleniyor. Greenpeace örgütünden Kilian Wolter, G-7’lerden 2035’e kadar fosil yakıtlardan vazgeçilmesi, savaşa finansmanın kesilmesiyle ilgili taahhütler beklediğini söyledi. Oxfam Sözcüsü Tobias Hauschild ise birçok krizin aynı anda yaşandığına işaret ederek “G-7’nin derhal harekete geçmesi gerekiyor. Açlık, eşitsizlik ve yoksullukla mücadele etmeleri gerekiyor” dedi. Bazı liderler G-7 zirvesi sonrası Madrid’de yapılacak NATO zirvesine katılacak.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!