Fransa Sağlık Bakanı: Bütün klinik deneylerin durdurulması için bir sebep yok    

Güncelleme Tarihi:

Fransa Sağlık Bakanı: Bütün klinik deneylerin durdurulması için bir sebep yok
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2016 12:32

Geçen hafta Fransa'nın kuzeybatısındaki Rennes kentinde, test aşamasındaki ağrı kesici ilacı deneyen bir kişinin yaşamını yitirmesi ve beş kişinin hastanelik olması sonrası Fransa Sağlık Bakanı konuştu.Bakan Marisol Touraine, ölümle sonuçlanan ilaç deneyi sonrası klinik deneylerin durdurulması için bir sebep olmadığını söyledi.

Haberin Devamı

RTL radyosuna konuşan Touraine, Rennes'de yapılan ilaç deneyinin ölümle sonuçlanmasına ilişkin bir soru üzerine, "Fransa'da ilk kez meydana gelen büyük ve kitlesel bir sorun. Ancak bütün klinik deneylerin durdurulması için bir sebep yok" dedi.     

Acil durumların yetkililere daha çabuk bir şekilde iletilmesi gerektiğini vurgulayan Touraine, "Laboratuvarın, bu tür ağır bir vakada sağlık merkezlerini daha hızlı bir şekilde harekete geçirmesi beklenirdi" diye konuştu.     

Fransa Sağlık Bakanı: Bütün klinik deneylerin durdurulması için bir sebep yok

1989'da kurulan araştırma laboratuvarında bugüne kadar binlerce ilaç denemesi yapıldı. 

Touraine, deneyde zarar gören hastalara doğrudan ya da sigortaları aracılığıyla gerekli maddi yardımların yapılabileceğini sözlerine ekledi.     

Haberin Devamı

Yeni üretilen ancak piyasaya sunulmayan ağrı kesici ilacın içindeki moleküllerin incelenmesi için yapılan test aşamasına katılan altı gönüllüden birinin beyin ölümünün gerçekleşmiş, hastaneye kaldırılan beş kişinin ise durumunun ciddi olduğunu açıklanmıştı.

Test aşamasında önce şempanzeler üzerinde denenen ilaç, geçen yıldan bu yana gönüllü 128 kişiye veriliyordu. Fransız basını, söz konu ilacın muhtevasında kenevir tohumu bulunduğunu duyurdu. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!