Fransa Büyükelçiliği duyurdu: Saldırı altındayız!

Güncelleme Tarihi:

Fransa Büyükelçiliği duyurdu: Saldırı altındayız
Oluşturulma Tarihi: Mart 02, 2018 14:43

Afrika ülkesi Burkina Faso'da Fransa Büyükelçiliği'ne saldırı gerçekleşti. Önce elçiliğe bir kilometre uzaklıktaki bölgeye bomba atıldığı bildirildi. Ardından maskeli saldırganlar elçilik binasına ateş açtı. Olay güvenlik güçleri tarafından kontrol altına alındı.

Haberin Devamı

BURKİNA Faso'nun başkenti Ouagadougou'da Fransa Büyükelçiliği'ne saldırıldı. Fransa Büyükelçiliği 'saldırı altındayız' açıklamasında bulundu. Görgü tanıkları, saldırganların beş kişi olduğunu, maske taktığını söyledi.

AFP muhabiri jandarma ve askerin bölgeye konuşlandığını aktardı.

Fransa'nın Batı Afrika'daki büyükelçilerinden Jean-Marc Châtaigner, Twitter'dan yaptığı açıklamada olayın bir "terör saldırısı" olduğunu söyledi.

Fransa Büyükelçiliği duyurdu: Saldırı altındayız

Güvenlik yetkilileri ve büyükelçilikler, başkent sakinlerine saldırıların olduğu bölgelerden uzak durmaları ve sakin kalmaları çağrısında bulundu.

DÖRT SALDIRGAN ÖLDÜRÜLDÜ

Fransız Dışişleri Bakanlığı'ndan bir kaynak Fransa'nın elçilik ve kültür ensititüsüne yönelik saldırının kontrol altına alındığını duyurdu.
Burkinna Faso hükümeti saldırıyı gerçekleştiren dört saldırganın ölürüldüğünü açıkladı.

Haberin Devamı

Burkina Faso daha önce birçok defa El Kaide bağlantılı grupların hedefi olmuştu.

Siyasi istikrarsızlığın sürdüğü ülkede bu hafta 2015'teki askeri darbe girişiminin arkasında olmakla suçlanan onlarca kişinin yargılandığı dava görülüyor.

Geçen yıl ağustos ayında da Burkina Faso'da Aziz İstanbul adlı Türk restoranına saldırı olmuş, 18 kişi hayatını kaybetmişti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!