Fatima Bazarouj'un IŞİD'e katılmak üzere iki çocuğuyla Türkiye'ye geldiği ortaya çıktı

Güncelleme Tarihi:

Fatima Bazaroujun IŞİDe katılmak üzere iki çocuğuyla Türkiyeye geldiği ortaya çıktı
Oluşturulma Tarihi: Mart 09, 2015 06:44

Fatima Bazarouj’un iki oğlunu yanına alıp terör örgütü IŞİD’e katılmak üzere 13 Şubat’ta Amsterdam’dan İstanbul’a geldiği ortaya çıktı. Fas asıllı Belçika vatandaşı kocası, eşi ve çocuklarının izini Fatih’te buldu. Polis adrese baskın düzenlediyse de Bazarouj ve oğulları Enes ile Hamza bulunamadı.

Haberin Devamı

Acılı baba, “Türk halkı lütfen bana yardım etsin. Bir an önce çocuklarıma kavuşmak istiyorum” dedi.

İngiltere’den Irak-Şam İslam Devleti’ne (IŞİD) katılmak üzere Türkiye’ye gelen üç genç kız öğrencinin ardından bu defa da Hollanda’nın başkenti Amsterdam’dan uçağa binen bir annenin iki çocuğuyla beraber örgütün kontrolündeki Suriye topraklarına geçmek için Türkiye’ye geldiği ortaya çıktı.

13 Şubat’ta uçağa binerek İstanbul’a gelen Fatima Bazarouj’un henüz Suriye’ye geçip geçmediği netleşmedi. Fatima Bazarouj adlı kadını bulmak için Fas asıllı Belçika vatandaşı eşi Faouzi el Boukabouti de İstanbul’a geldi.

Oğulları üç yaşındaki Enes ve yedi yaşındaki Hamza’yı yanına alarak İstanbul’a gelen kadının Fatih’te kaldığı belirlendi. Ancak belirlenen adrese yapılan baskında Fatima Bazarouj bulunamadı.

Haberin Devamı

Boukabouti, eşi ve çocuklarının söz konusu adreste bir hafta kaldıktan sonra ayrıldığını öğrendiklerini söyledi. Fatima’nın iki ağabeyiyle birlikte Suriye’yi gitmiş olabileceği de ileri sürüldü.

‘İNŞALLAH GEÇMEMİŞLERDİR’

Oğulları Enes ile Hamza’ya bir an evvel kavuşmak istediğini belirten ve yüzünün medyada gösterilmesini istemeyen baba Faouzi El Boukabouti, “Hiç ummadığım bir zamanda çocuklarım kaçırıldılar. Böyle bir şeyi asla ummuyordum.

Türk halkı lütfen bana yardım etsin. Bir an önce çocuklarıma kavuşmak istiyorum. İnşallah Suriye’ye geçmemişlerdir. Allah’tan bunu umuyorum” diye konuştu.

Endişeli babaya, Belçikalı milletvekili Ahmed el-Khannouss da eşlik etti. Khannouss şöyle konuştu: “Buraya karşımda duran babanın çocuklarını bulmak amacıyla geldik. Onların, Suriye’de cihatçılara katılmak amacıyla yola çıktıklarını öğrendik. Ben de aslen Faslıyım. Bu yüzden, bir milletvekili olarak ve bir belediye başkanı olarak, Türk yetkililerle iletişim kurarak onlara yardımcı olmak için buradayım. Türk makamları son derece yardımsever davrandı ve işbirliğine hazır olduklarını belirttiler. Onlara teşekkür ediyorum. İnşallah bu adli ve siyasi işlemlerden bir sonuç elde edebiliriz. Duyarlı Türk vatandaşlarına seslenmek istiyorum; Çaresiz haldeki bu babaya yardım etmelerini istiyorum. Çok zor bir durum ile karşı karşıyayız. İnşallah duyarlı davranırlar, diye umuyorum.”

Haberin Devamı


Shamima Begum (15), Kadiza Sultana (16) ve Amira Abase (15) isimli üç İngiltere vatandaşı kız öğrenci, 17 Şubat’ta IŞİD’e katılmak üzere Londra’dan İstanbul’a uçmuştu. Daha sonra Suriye’ye geçmek üzere Şanlıurfa’ya giden kızlardan bir daha haber alınamamıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!