Ev hırsızlarını daha ağır cezalar bekliyor

Güncelleme Tarihi:

Ev hırsızlarını daha ağır cezalar bekliyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2017 19:06

Almanya’da her geçen gün artan ve insanların korkulu rüyası haline gelen ev hırsızlıklarına karşı hükümet yeni yasa tasarısında anlaştı. Yasa taslağı ev hırsızlarına ağır cezalar getiriyor.

Haberin Devamı

YASA tasarısına göre ev hırsızları en az bir yıl hapis cezası talebiyle yargılanacak. Suçun tekrarı halinde 10 yıla kadar hapis cezası var. Şimdiye kadar yasa 3 ayla 10 yıl arasında ceza öngörüyordu. Hapis cezasının artmasının yanında soruşturma görevlileri daha fazla yetkiyle donatılıyor. Polis yeni yasayla ağır suç olaylarında olduğu gibi hırsızların tüm iletişim verilerine el koyup inceleyebilecek. Şimdiye kadar polis, şüphelilerin telefon ve internet verilerine terör, cinayet ve cinsel saldırı gibi ağır suçlarda girebiliyordu. Yasanın parlamentodan geçmesi gerekiyor.

Federal İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, yeni yasanın ev hırsızlıklarını aydınlatma oranını artırmasını bekliyor. Adalet Bakanı Heiko Maas, yeni yasanın insanları evlerinde daha güvenli hale getireceğini söyledi. Devamlı kullanılan özel konutlara giren hırsızlar için bundan böyle hafif ceza olmayacağını vurgulayan Maas, cezanın en az bir yıl en fazla 10 yıl olacağını kaydetti. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!